Mainos:TUTKIMUS: KOIRAN KANSSA vuoteessa nukkuminen takaa paremman unen

TUTKIMUS: KOIRAN KANSSA vuoteessa nukkuminen takaa paremman unen

NordenBladet – Oletko kuullut sanottavan, ett√§ koiran paikka ei ole vuoteessa? √Ąskett√§inen Mayo Clinican tutkimus osoittaa t√§ysin p√§invastaista: koiran kanssa nukkuminen vaikuttuu sinuun hyvin. Tutkimuksen tavoitteena oli selvitt√§√§, h√§iritseek√∂ koiran olo makuuhuoneessa ihmisten unta vai ei.

Tutkimukseen osallistui 40 tervettä aikuista, joilla ei ollut uniongelmia, ja näiden koirat, jotka olivat vähintään kuuden kuukauden ikäisiä. Osallistujia tutkittiin seitsemän vuorokauden ajan.
Tuloksista ilmeni, että tutkimukseen osallistujat nukkuivat tuntuvasti paremmin yhdessä koiransa kanssa. Lemmikin koolla tai öisellä liikkumisella ei ollut tässä yhteydessä merkitystä.

Yksi tutkimuksen toteuttajista oli tri Lois E. Krahn, jonka mukaan ihmiset ovat taipuvaiset luulemaan, että lemmikkejä ei saisi päästää makuuhuoneeseen, koska ne häiritsevät meidän untamme. Tulokset osoittivat, että koiran kanssa nukkuminen on sen sijaan hyvä ajatus, sillä se antaa turvallisuuden tunnetta ja rauhoittaa meitä.

Tämän päivän elämänrytmi ja elämäntapa ovat johtaneet siihen, että ihmiset ovat pääosan päivästä töissä ja kotiin tullessaan näkevät lemmikkinsä vasta illalla. Usein ollaan koko päivä poissa. Siksi on ymmärrettävää, että lemmikkieläimen kanssa halutaan kotona ollessa viettää mahdollisimman paljon aikaa. Yksi mahdollisuus siihen on vuoteessa yhdessä nukkuminen.

Koiranomistajien ei tarvitse olla huolissaan siit√§, salliako lemmikki vuoteeseen vai ei ‚Äď koiran kanssa nukkuminen vaikuttaa terveyteen hyvin. Mit√§ paremmin voit, sit√§ onnellisempi olet!

Kuva: Pexels
Lähde: NordenBladet.ee


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory