Toimintakyvyiltään heikentyneiden henkilöiden etsinnät ovat yleistyneet Hämeessä

NordenBladet —

31.03.2020 klo 14.11Häme
Väestön ikääntyminen heijastuu myös poliisin tehtäviin yleistyvinä kadonneen henkilön etsintöinä. Pelkästään maaliskuun 2020 aikana Hämeen poliisilaitoksen alueella on etsitty muistisairasta tai muuten toimintakyvyiltään heikentynyttä henkilöä yli 20 kertaa.
Tämän luvun perusteella voisi todeta, että etsinnöistä on tullut lähes jokapäiväisiä. Onneksi talvi on ollut leuto ja olosuhteet ovat mahdollistaneet etsittävän henkilön selviämisen ulkona pidempään ilman suojaa ja ravintoa. Kevään edetessä ja kesää kohti mentäessä kylmettymisen uhka vaihtuu nestehukkaan. Näin tapahtuu erityisesti silloin, kun liikkuminen suuntautuu maastoon eikä taajama-alueelle.
Omille teilleen lähteneellä ei useimmiten ole mukanaan mitään henkilökohtaista omaisuutta kuten matkapuhelinta, josta hänet voisi tavoittaa, tai lompakkoa, josta löytyisi hänen henkilötietonsa. Olisi erittäin tärkeää, että läheiset hankkisivat muistisairaalle turvarannekkeen tai muuta puettavaa teknologiaa, jonka avulla niin läheinen kuin viranomainenkin pystyisi löytämään omille teilleen lähteneen ihmisen, joka ei omin avuin kykene palaamaan lähtöpaikkaansa voimien ehtyessä. Nykyään useilla palveluntarjoajilla on vaihtoehtoisia teknologioita ja palveluita, joiden avulla henkilön löytyminen helpottuu merkittävästi. Tiedonhankinta näistä palveluntarjoajista on yksinkertaista.
Tärkeintä olisi, että muistisairas säästyisi henkiseltä hädältä – parhaimmillaan säästettäisiin hänen henkensä. Samalla läheiset säästyisivät huolelta ja siltä epävarmuudelta, onko läheinen kunnossa vai ei. Sivutuotteena säästyisi myös poliisin etsintöihin käyttämä resurssi, jolle on varmuudella käyttöä ilman etsintöjäkin. Erityisesti nyt, kun elämme erityisiä aikoja.

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory