Mainos:Tohmajärvellä marraskuussa tapahtunut henkirikos siirtyy syyteharkintaan

NordenBladet —

24.03.2020 klo 08.28Itä-Suomi
Saimme hätäkeskuksen kautta tiedon 28.11 hieman puolen yön jälkeen, että Tohmajärvellä yksityisasunnossa on tapahtunut vakava väkivaltarikos. Tapahtumapaikalle lähti poliisin ja rajavartiolaitoksen partioita sekä ambulanssi. Löysimme Tohmajärven Uusi-Värtsilässä sijaitsevasta omakotitalosta kuolleen miehen, joka oli kuollut häneen kohdistetun väkivallan seurauksena.
Pohjois-Karjalan käräjäoikeus vangitsi teon jälkeen todennäköisin syin kaksi miestä epäiltynä tappoon. Vangituista miehistä vuonna 1990 syntynyt mies on kotoisin Tohmajärveltä ja vuonna 1989 syntynyt mies Joensuusta. Henkirikoksen uhriksi joutunut mies on kotoisin Etelä-Karjalasta ja hän on syntynyt vuonna 1989. Miehet tunsivat toisensa entuudestaan. Joensuulainen mies vapautettiin tutkintavankeudesta melko pian, sillä tutkinnassa selvisi, että vuonna 1990 syntynyt mies oli aiheuttanut yksin uhrille kuolettavat vammat.
Esitutkinnassa kävi ilmi, että edellä mainitut kolme miestä olivat viettäneet aikaansa 27-28.11 vuonna 1990 syntyneen miehen asunnolla Tohmajärvellä nauttien alkoholia. Loppuillasta miehille oli tullut riitaa ja riidan yhteydessä vuonna 1990 syntynyt mies löi uhria teräaseella ylävartaloon kuolettavasti. Rikoksesta epäilty poistui autolla paikalta ennen poliisin paikalle saapumista. Talosta poistuessaan hän kätki tekovälineenä käytetyn teräaseen talon ulkopuolelle, mutta poliisi löysi sen paikkatutkinnan yhteydessä. Mies otettiin kiinni hetken kuluttua autosta. Miehelle suoritettu puhalluskoe ylitti törkeän rattijuopumuksen rajan ja tapon lisäksi häntä epäillään siis myös liikennejuopumuksesta.
Esitutkinta on saatu nyt valmiiksi ja tapaus siirtyy syyteharkintaan. Vuonna 1990 syntynyt mies on kuulustelussa myöntänyt aiheuttaneensa uhrille kuolettavat vammat teräaseella, mutta tappamisen tarkoituksen hän on kiistänyt.
Syyte asiassa on nostettava viimeistään huhtikuussa.

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory