Mainos:Poliisi aloittaa säännölliset tilannekuvakatsaukset videoina toistaiseksi

NordenBladet —

20.03.2020 klo 18.06Poliisihallitus
Miten poikkeusolot ja koronavirustilanne vaikuttavat poliisin toimintaan, yleiseen järjestykseen ja turvallisuuteen sekä rikollisuuteen? Poliisi ryhtyy kertomaan videoilla ajankohtaisesta valtakunnallisesta tilanteesta ja sen kehityksestä.
Tilannekuvakatsaukset julkaistaan poliisin sosiaalisen median kanavissa kaksi kertaa viikossa, maanantaisin ja perjantaisin. Videoiden tavoitteena on vastata niin kansalaisille kuin mediallekin ajankohtaisen tiedon tarpeeseen. Ensimmäinen video on julkaistu tänään 20.3.2020. Lisäksi poliisi on julkaissut tänään sosiaalisen median kanavissaan videon, jossa selvennetään selkokielellä kokoontumisrajoitusten pelisääntöjä.
Poliisijohtaja Sanna Heikinheimo Poliisihallituksesta kertoo tänään julkaistussa tilannekatsauksessa, että poliisille viikko on merkinnyt poliisitoiminnallisten järjestelyjen ja toimintamallien pohdintaa. Esimerkiksi poliisin palvelujen osalta on mietitty, miten fyysisten kontaktien välttämiseksi pystytään lisäämään poliisin sähköisten palvelujen käyttöä ja palvelemaan myös riskiryhmiä.
‒Esimerkiksi Järvenpäässä tämä on ratkaistu siten, että riskiryhmiä palvellaan aamuisin, Heikinheimo kertoo.
Poliisi suosittelee käyttämään ensisijaisesti sähköisiä palveluja, kuten sähköistä rikosilmoitusta ja lupapalveluja. Neuvontapalvelusta saa tietoa puhelimitse. Poliisiasemilla pyydetään vierailemaan vain välttämättömissä tilanteissa tartuntariskin minimoimiseksi.
Kotihälytystehtävien määrä nousussa, omaisuusrikokset laskussa
Vajaan viikon poikkeusoloissa elämisen jälkeen ei ole mahdollista tehdä syväluotaavaa analyysia tilanteen vaikutuksista poliisille tulleiden tehtävien suhteen, mutta voidaan kuitenkin todeta, että viikon sisällä poliisin kotihälytystehtävien määrä on valtakunnallisesti hieman kasvanut ja omaisuusrikosten määrä hieman laskenut aiempien vuosien samaan ajankohtaan verrattuna.
Heikinheimo myös muistuttaa, että rikolliset pyrkivät hyötymään tilanteesta erilaisilla aiheeseen liittyvillä petoksilla niin tosielämässä kuin tietoverkoissakin.
‒Tilanteeseen pätee sama ohje kuin muuhunkin petosrikollisuudelta suojautumiseen, eli terve epäilys erilaisten tuntemattomien tahojen yhteydenotoista on aina tarpeen, Heikinheimo sanoo.
Suomalaiset ovat noudattaneet ohjeita hyvin
Heikinheimon mukaan poliisi valvoo annettuja rajoituksia muiden tehtäviensä ohessa. Suomalaiset ovat poliisin näkökulmasta noudattaneet annettuja ohjeita ja kieltoja hyvin, eikä poliisin ole tarvinnut puuttua kuin korkeintaan neuvomalla.
‒Meidän jokaisen tulee noudattaa annettuja ohjeita ja kieltoja viruksen leviämisen estämiseksi, ja kysyä viranomaisilta tarvittaessa lisäohjeita jos jokin on epäselvää, Heikinheimo sanoo.
Poliisi julkaisee seuraavan tilannekatsauksen maanantaina. Poliisi on koonnut jo runsaasti poikkeusoloihin liittyviä kysymyksiä ja vastauksia korona-sivulleen:
poliisi.fi/koronavirus (suomi)
poliisi.fi/coronavirus (ruotsi)
poliisi.fi/coronavirus_info (englanti)

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory