Poliisi tehostaa kevyen liikenteen valvontaa sähköavusteisilla polkupyörillä

NordenBladet —

20.03.2020 klo 12.20Helsinki
Helsingin poliisilaitos perusti lokakuussa 2019 kevyen liikenteen valvontaryhmän, sillä kevyt liikenne on lisääntynyt ja sähköistynyt nopeasti Helsingissä. Valvontaryhmä sai eilen käyttöönsä sähköavusteiset polkupyörät. Kyseessä on Poliisihallituksen hyväksymä vuoden mittainen kokeilu, jossa selvitetään samalla sähköavusteisten polkupyörien soveltuvuus poliisin valvontavälineiksi.
– Olemme tosi tyytyväisiä, että saimme nämä pyörät koekäyttöön. Tämän hetkinen trendi näyttää nimittäin olevan se, että kevyt liikenne sähköistyy vauhdilla. Erittäin hyvä, että poliisillakin on sopivaa kalustoa vastaamaan tähän valvontaan, kommentoi komisario Anne Hiltunen Helsingin poliisilaitokselta.
Helsingin poliisilaitos sai todella paljon positiivista palautetta viime vuonna kokeiluna aloitetusta kevyen liikenteen valvontaryhmästä. Valvontaryhmän toimintaa päätettiinkin jatkaa myös tänä vuonna. Valvonnan tarkoituksena on parantaa erityisesti kevyen liikenteen turvallisuutta. Poliisi toivoo jokaisen tienkäyttäjän omalta osaltaan noudattavan sääntöjä ja huomioimaan myös toiset tienkäyttäjät.
– Ihannetilanne olisi tietysti se, että kaikki noudattaisivat sääntöjä, vaikka valvontaa ei olisi. Valvontapyyntöjen määrästä on kuitenkin selkeästi nähtävissä, että tästä ollaan vielä aika kaukana. Kevyen liikenteen ryhmämme pyrkii kuitenkin valvonnan ohella myös neuvomaan ja opastamaan kansalaisia liikenteessä, Hiltunen toteaa.
Kevyen liikenteen sähköistyminen tuo haastetta valvontaryhmän arkeen. Poliisi kehottaakin käyttäjää tutustumaan uuden kulkuvälineen ominaisuuksiin ennen kuin lähtee sillä liikenteeseen.
– Parempi, että kuljettaja vie pyörää, kuin että pyörä vie kuljettajaa. Väärä tilannenopeus aiheuttaa helposti pahoja vaaratilanteita.

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory