Mainos:Miten koronavirus on vaikuttanut poliisin toimintaan? Poliisi vastaa Facebookissa kysymyksiin

NordenBladet ‚ÄĒ

18.03.2020 klo 18.07Poliisihallitus
Poliisin toimintaan koronaviruksen vaikutukset ovat toistaiseksi vähäisiä. Poliisi on kuitenkin monin tavoin varautunut virukseen sekä työsuojelulla että toiminnan suunnittelulla. Hiljentynyt liikenne ja kotona pysyttely ovat vähentäneet jossain määrin poliisin tehtäviä. Ihmisiä askarruttaa myös kokoontumisiin liittyvät rajoitukset, kävi ilmi poliisin järjestämässä Facebook Live -keskustelussa.
РToistaiseksi poliisin hälytystehtävissä ei ole suuria muutoksia, joillakin poliisilaitoksista on todettu tehtävämäärien esimerkiksi viikonloppuna vähentyneen, kun taas toisissa on havaittu lievää kasvua. Viime tuntien tilastotietoa ei ole tällä hetkellä käytössäni, kertoo poliisitarkastaja Marko Heikkilä Poliisihallituksesta
РTiehallinnon havainnon mukaan liikennemäärät tieverkolla ovat vähentyneet. Saman havainnon olen tehnyt kaupunkiliikenteen osalta.
Millaiseen kokoontumiseen voi osallistua rajoitusten aikana?
Poliisin kyselytuntiin tuli runsaasti kysymyksiä siitä, millaisiin kokoontumisiin voi osallistua.
– Hallituksen linjauksen mukaisesti yli kymmenen hengen kokoontumiset on kielletty, poliisitarkastaja Konsta Arvelin Poliisihallituksesta kertoo kokoontumisten ehdoista.
РYleisötilaisuudet, joille poliisi antaa luvat, kielletään toistaiseksi.
РMielenosoitukseen ei tarvita lupaa, pelkkä ilmoitus poliisille riittää. Mielenosoituksen järjestäjä vastaa siitä, että tilaisuuden osallistujamäärä pysyy sallitussa kymmenessä.
On toivottavaa, että jokainen ymmärtää oman toimintansa vaikutukset kaikkien terveyteen ja välttää osallistumasta turhiin isompiin kokoontumisiin.
РYhdistysten kokoukset sekä esimerkiksi osakeyhtiöiden yhtiökokoukset kuuluvat kokoontumisvapauden piiriin. Suosittelemme etäkokouksen hyödyntämistä, milloin se on mahdollista, muistuttaa Arvelin.
Tapaamiset kodissa tai pihalla ovat sallittuja alle kymmenelle hengelle. Silloinkin on hyvä pohtia tartuntariskin minimoiminen.
Voiko lähteä hoitamaan asioita kaupungin keskustaan?
Tavanomainen välttämätön ostoksilla käyminen tai asioiden hoitaminen on sallittua. Poliisi suosittaa, että näissä välttämättömissä tapauksissa noudatetaan terveysviranomaisen ohjeita tartuntariskin pienentämiseksi.
Tällaisia ohjeita ovat esimerkiksi julkisen liikenteen välttäminen, käsienpesu huolella sekä riittävän etäisyyden pitäminen toisiin ihmisiin. Sairaana tai flunssaoireisena ei tule lähteä asioille, koska tartuntariski on olemassa.
On jokaisen vastuulla minimoida tartuntariski. Kun ihmiset toimivat tavalla, joka tukee kaikkien turvallisuutta, säästetään viranomaisten työtä keskeisiin kiireellisiin tehtäviin. Poliisin tehtävien osalta kyseessä voi olla myös jonkun terveys ja turvallisuus. Siksi toivomme, ettei turhia riskejä oteta eikä aiheuteta turhia tehtäviä viranomaisille rikkomalla kokoontumisrajoitteita, kuten keskustelussa poliisin edustajat totesivat.
Suomen Poliisin Facebook -sivulta löydät koko keskustelun
Poliisin korona varautuminen -verkkosivu

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory