Mainos:Rattijuoppoja pitkin pitäjiä Hämeessä

NordenBladet — Hämeen poliisilla oli tehtävämäärällisesti normaali perjantai-lauantaivuorokausi. Hälytystehtäviä oli noin 250, joista yövuoron aikana hoidettiin 128 tehtävää. Rattijuoppoja jäi kiinni yhdeksän, joista viisi ajoi huumausaineiden vaikutuksen alaisena.
Forssa. Partio päätti perjantaiaamuna pysäyttää heitä vastaan tulleen henkilöauton tarkastusta varten Valtatiellä 10. Partio kääntyi auton perään ja se havaitsi sen kääntyvän talon pihaan. Partion mennessä autolle oli kuljettajan paikka tyhjänä ja apukuskin paikalla istui 23-vuotias mies. Partio tunnisti apukuskin paikalla istuneen miehen samaksi, joka kuljetti autoa sen tullessa partiota vastaan. Hän puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän lukeman. Lisäksi kuljettajalla ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta.
Mies käytettiin verikokeissa veren alkoholipitoisuuden varmistamiseksi. Hänen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta.
Forssa. Partio oli suorittamassa lauantaina aamuyön tunteina huumausaineiden katuvalvontaa Forssassa, kun se havaitsi rekisterikilvettömän auton Turuntiellä. Partio pysäytti kyseisen auton Pusurinkadulla. Autoa kuljetti ajokiellossa oleva nelikymppinen mies. Hän puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen muun muassa amfetamiinille ja kannabikselle. Kuljettaja vietiin verikokeeseen asian varmistamiseksi.
Poliisi tutkii asiaa rattijuopumuksena, huumausaineen käyttörikoksena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.
Janakkala. Partio pysäytti perjantai-iltana Turengintiellä henkilöauton, jota kuljetti ajo-oikeudeton 34-vuotias mies. Kuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, vaikka hän vaikutti päihtyneeltä. Mies ei suostunut huumepikatestiin, joten hänet vietiin verikokeeseen liikennejuopumusepäilyn vuoksi.
Miehen hallusta löytyi turvallisuustarkastuksen yhteydessä huumausaineita käyttörikoksen verran ja autosta löytyi paikanetsinnässä patruunoita.
Asiaa tutkitaan rattijuopumuksena, huumausaineen käyttörikoksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja ampuma-aserikoksena.
Hausjärvi. 35-vuotias mies kuljetti lauantaina puolenyön jälkeen henkilöautoa alkoholin vaikutuksen alaisena Hausjärvellä. Hän puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Mies vietiin tarkkuusalkometrikokeeseen, jonka tulos oli 0,79 mg/l alkoholia uloshengitysilmassa.
Kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.
Hämeenlinna. Partio tapasi 23-vuotiaan miehen kuljettamassa henkilöautoa alkoholin vaikutuksen alaisena lauantaina aamuyöstä Hämeenlinnan keskustassa. Kuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin 1,68 promillea. Hänet vietiin verikokeeseen veren alkoholipitoisuuden määrittämiseksi.
Mies otettiin kiinni epäiltynä törkeään rattijuopumukseen.
Heinola. Nuori poika ajoi poliisipartiota karkuun mopolla perjantai-iltana keskustan tuntumassa. Mopoa kuljettanut poika ei noudattanut poliisin antamaa pysäytysmerkkiä vaan lähti pakenemaan mopolla poliisiautoa. Nopeus pakenevalla oli kovimmillaan 80 – 90 kilometriä tunnissa. Kuljettaja käytti matkallaan kevyenliikenteenväyliä ja hän ajoi myös vastaantulevien kaistalla. Pakenijan matka päättyi kaatumiseen. Hän ei loukkaantunut kaatumisen yhteydessä.
Mopoon oli tehty virityksiä, joten se vastasi rakenteellisesti kevytmoottoripyörää. Tämän vuoksi kuljettajan niin sanotulla mopokortilla sitä ei saanut kuljettaa.
Tapahtunutta tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja ajoneuvorikkomuksena.
Lahti. Perjantai-iltana partiota vastaan ajoi henkilöauto huomattavaa ylinopeutta Valtatiellä 12 Villähteen paikkeilla. Partio mittasi auton nopeudeksi 140 km/h, kun nopeusrajoitus kyseissä paikassa on 80 km/h. Autoa kuljetti 24-vuotias mies, joka määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon epäiltynä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.
Lahti. Mieskaksikko oli anastuspuuhissa perjantaina kauppakeskus Karismassa. Miehet olivat keränneet kaupassa ostoskärryihin videopelejä liki 400 euron arvosta. Toinen miehistä oli jättänyt kärryt elintarvikeosastolle, kun parivaljakosta toinen tuli ostoskärryille ja laittoi pelit foliokassiin. Ennen kassalinjaa mies oli ottanut vielä hyllystä muutaman karkkipatukan taskuunsa. Tämän jälkeen hän ohitti kassalinjan maksamatta tuotteita. Vartijat ottivat miehen kiinni kassalinjojen jälkeen, toista miestä ei tavoitettu.
Kiinniotettua viisikymppistä miestä epäillään varkaudesta.
Lahti. Viisikymppinen mies pahoinpiteli tarjoilijaa puolenyön aikoihin ravintolassa Lahden Nastolassa. Tarjoilija oli kieltänyt miestä menemästä tiskin taakse, mistä mies oli suuttunut. Hän oli sylkäissyt, lyönyt ja uhannut tappamisella tarjoilijaa. Mies oli poistunut ravintolasta, mutta partio löysi tuntomerkkeihin sopivan miehen toisesta ravintolasta. Hänen hallusta löytyi turvallisuustarkastuksen yhteydessä puukko.
Poliisi tutkii tapahtunutta pahoinpitelynä, laittomana uhkauksena ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta. Mies otettiin kiinni epäiltynä kyseisiin rikoksiin.
Orimattila. Partio pysäytti noin kahden tunnin sisällä kaksi autoa Lahdentiellä. Molempien autojen kuljettajia epäillään rattijuopumuksesta.
Ensimmäinen rattijuoppoepäilty kolmekymppinen mies pysäytettiin hieman ennen iltakymmentä. Hän puhalsi seulonta-alkometriin 0,94 promillea, muttei suostunut huumepikatestiin. Hänet vietiin verikokeisiin asian selvittämiseksi. Lisäksi mies on ajokiellossa ja hän on syyllistynyt seitsemän kertaa kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta vuoden sisällä ennen tätä kertaa.
Asiasta kirjattiin rikosilmoitus rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja huumausaineen käyttörikoksesta.
Toinen rattijuoppoepäilty 36-vuotias nainen pysäytettiin hieman ennen puoltayötä. Hän ei suostunut myöskään huumepikatestiin, joten hänet vietiin verikokeeseen asian selvittämiseksi. Kuljettajalla ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta. Asiaa tutkitaan rattijuopumuksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja huumausaineen käyttörikoksena.
Orimattila. Liki kuusikymppinen mies oli ottanut taksikyydin puolenyön aikoihin Helsingistä Orimattilaan, jonka hän jätti maksamatta. Kyyti maksoi noin 215 euroa, jota kuljetettava ei pystynyt maksamaan. Miehen epäillään syyllistyneen lievään pahoinpitelyyn ja hänet kuljetettiin valtion kyydillä putkaan.

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory