Mainos:Kuhmossa Oulun poliisin kuormitusvalvonnassa paljastui jarruton perävaunu.

NordenBladet ‚ÄĒ

04.03.2020 klo 20.32Oulu
Oulun liikennepoliisin partio pys√§ytti keskiviikkona Kuhmon keskustassa t√§ydess√§ 76 tonnin lastissa olleen puutavarayhdistelm√§n, jonka per√§vaunu oli katsastamaton. L√§hemm√§ss√§ tarkastelussa selvisi, ett√§ per√§vaunussa oli vakavia jarruvikoja ja se m√§√§r√§ttiin valvontakatsastukseen l√§heiselle katsastusasemalle. Katsastuksessa paljastui, ett√§ viisiakselisen per√§vaunun kaikki akselit olivat kokonaan tai osittain jarruttomia. Valvontakatsastus osoitti, ett√§ jarruviat johtuivat omistajan pitk√§aikaisesta kaluston huollon laiminly√∂nnist√§. Yhdest√§ akselista puuttui jarrusylinteri sek√§ jarrusatula ja usean py√∂r√§n jarruj√§rjestelm√§st√§ puuttuivat jarrupalat. Yksi jarrusylinteri oli “tulpattu” pois k√§yt√∂st√§. Per√§vaunusta puuttui my√∂s osa takavaloista ja jarruvalot. My√∂s per√§vaunun vetoautosta l√∂ytyi katsastuksessa hylk√§ykseen johtavia vikoja.
Työnantajana toiminut kuljetusyksikön omistaja määrättiin sakkoihin ja perävaunu ajokieltoon liikenneturvallisuutta vaarantavien vikojen vuoksi.
Raskaan kaluston jarrut ovat jo lähtökohtaisesti teholtaan heikommat verrattuna henkilöautoon, joka johtuu jarrulle kohdistuvasta suuremmasta massasta. Siksi on erityisen tärkeää huoltaa jarrut säännönmukaisesti. Ajoneuvon omistaja vastaa säännösten mukaan sen kunnosta ja työnantajan tulee erityisesti huomioida tämä, kun se luovuttaa ajoneuvon työntekijänsä kuljetettavaksi.
Poliisi jatkaa yhteistyöviranomaisten kanssa raskaan liikenteen valvontaa koko poliisilaitoksen alueella.

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory