Mainos:Mies kuoli moottorikelkkaonnettomuudessa Liperissä

NordenBladet —

28.02.2020 klo 23.38Itä-Suomi
Liperissä, Viinijärvellä kaksi miestä oli liikenteessä moottorikelkalla perjantaina 28.2.2020 n. klo 20 aikaan. Moottorikelkka törmäsi rannan läheisyydessä kiveen tai rannan puihin ja kyydissä olleet miehet lensivät kelkan kyydistä jäälle.
Toinen miehistä menehtyi ja toinen lähti ambulanssilla tarkistuttamaan vammojaan sairaalaan. Poliisi selvittää onnettomuuden syytä.
Tutkijalautakunta ja poliisin tekniset tutkijat menevät tapahtumapaikalle lauantaina. Poliisi tiedottaa tapauksesta lisää lauantaina klo 15.00 mennessä.
Poliisi haluaa samalla varoittaa jäällä liikkumisen vaaroista. Leudon talven jäljiltä jäät ovat heikkoja ja runsaiden vesisateiden takia vesien virtaamat suuria. Aiempina vuosina turvalliset tututkaan paikat järvillä eivät välttämättä ole turvallisia. Vesien suuret virtaamat ovat laajentaneet normaalisti tunnettuja heikkoja jään kohtia ja viime päivien pakkanen on tehnyt pintaan ohuen jääkerroksen. Kevyt pakkaslumi peittää ohuen riitteen ja luo valheellisen kuvan jään kestävyydestä. Tällainen paikka on mm. Siilinjärven Jännevirralla, jossa retkiluistelija putosi jäihin ja menehtyi aiemmin tällä viikolla. Normaalitalvina kyseisessä paikassa on voinut liikkua, mutta nyt jää on siihen liian ohutta.
Oulun poliisi tiedotti aiemmin mm. yllättäviin paikkoihin jäälle ilmestyneistä useista railoista. Lumen puute jäällä vaikeuttaa moottorikelkkailua ja voi tehdä railoista tai pienistäkin pinnalle yltävistä kivistä moottorikelkoille vaarallisia. Pidon puute lumettomalla jäällä hidastaa moottorikelkan ohjausta joten erityisesti pimeällä liikuttaessa tämä tulee huomioida ajonopeudessa.

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory