Jäällä liikkuessa on noudatettava äärimmäistä varovaisuutta

NordenBladet —

28.02.2020 klo 13.45Oulu
Talvilomakausi on parhaillaan ja jääpeitteiset vesistöt houkuttelevat moottorikelkkailijoita, hiihtäjiä, luistelijoita, pilkkijöitä ja muitakin liikkeelle. Oulun poliisi kehottaa noudattamaan nyt erityistä varovaisuutta, koska virtapaikkoja ja sulia kohtia on paljon. Jään paksuus saattaa vaihdella paljonkin ja railoja noussut yllättäviin paikkoihin.
Oulujärvellä tapahtui vajaa viikko sitten onnettomuus, jossa kelkkailija oli ajanut railoon. Poliisi sai hälytyksen paikalle ja mies jouduttiin toimittamaan lääkintähelikopterilla sairaalahoitoon. Jääalueella havaittiin olevan useita vaarallisia railoja.
Lisäksi Oulun poliisi muistuttaa, että moottorikelkoilla saa luvallisesti ajaa omalla maalla, merkityillä moottorikelkkareiteillä ja merkityillä moottorikelkkaurilla, jääpeitteisillä vesialueilla sekä maastossa maanomistajan luvalla.Lisätietoa kelkkailureiteistä löydät täältä: http://www.eraluvat.fi/maastoliikenne/kelkkailureitit-ja-urat/metsahallituksen-urat-ja-kelkkailureitit.html
Vältä riskejä hiihtolomaliikenteessä – sovita ajaminen kelin mukaan
Tulevana viikonloppunakin on tiedossa vilkasta liikennettä Oulun poliisilaitoksen alueen pohjoiseen suuntautuvilla pääteillä, kun keskisuomalaiset palaavat pohjoisen hiihtokeskuksista ja uudet lomalaiset puolestaan siirtyvät sinne. Yhtä tärkeää on päästä turvallisesti perille lomakohteeseen kuin myös takaisin kotiin.
Oulun poliisilaitoksen partiot ovat mukana liikenteessä ja valvovat näkyvästi. Erityisesti valvotaan ajotapaa sekä nopeuksia.
“Tavoitteenamme on ennalta estää onnettomuuksia ja turvata autoilijoiden sujuva pääsy lomanviettopaikkoihin. Suuntamme näkyvää nopeus- ja ajotapavalvontaa etenkin niille tieosuuksille, joilla liikennemäärät ovat suuria.” ylikomisario Jyrki Kivirinta.
Oulun poliisi muistuttaa, että sujuvaan lomamatkaan on varattava riittävästi aikaa. Matkan aikana on erityisesti tarpeen varautua siihen, että keliolosuhteet voivat vaihdella huomattavastikin. Liikenteen ollessa vilkkaimmillaan korostuu turvavälien merkitys, etenkin huonoissa keliolosuhteissa ajonopeudet on pidettävä alhaisina ja turvavälit riittävän pitkinä. Taukoja on myös muistettava pitää. Ajonopeus tulee aina sovittaa vallitseviin olosuhteisiin, keliin ja kuljettajan ajotaitoon nähden.
Railoja jäälläjpg, 179,4 kB
Helikopterijpg, 78,7 kB

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory