Mainos:Henkilöauto törmäsi suojatiellä jalankulkijaan ja pankin nimissä tehty huijausyritys

NordenBladet —

22.02.2020 klo 13.01Kaakkois-Suomi
Henkilöauto törmäsi suojatiellä jalankulkijaan
Perjantaina 21.2.2020 aamupäivällä nuorehko nainen jäi Lappeenrannassa rautatieaseman läheisyydessä Ratakadula henkilöauton alle.
Nainen oli ylittämässä suojatietä paikkakuntalaisen noin 60-vuotiaan miehen kuljettaman henkilöauton törmätessä naiseen joka lensi törmäyksen voimasta auton konepellille ja siitä katuun loukaten päänsä. Uhri kuljetettiin Etelä-Karjalan keskussairaalaan, hänen vammoista ei ole tarkempaa tietoa.
Alustavassa puhuttelussa henkilöauton kuljettaja kertoi ettei hän ollut huomannut jalankulkijaa ja osui tähän jarruttamatta, todistajien kertomus tukee henkilöauton kuljettajan kertomusta.
Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Päihteillä ei ole osuutta asiaan.
Varoitus huijausyrityksistä
Lappeenrannan poliisille on tehty ilmoitus huijauspuhelusta joka viittaa Nordean palvelunumeroon.
Henkilö oli saanut puhelun numerosta +3582003000, puhelun yhteydessä henkilöltä tiedusteltiin mikä on asiakkaan käyttämä pankkikonttori. Asiakas oli toiminut oikein sulkiessaan puhelimen.
Numero +3582003000 muistuttaa erehdyttävästi Nordean palvelunumeroa, numero näkyy edellä mainitun kaltaisena kun soitetaan ulkomailta Suomeen. Samasta numerosta ihmisille on lähetetty myös tekstiviestejä joissa pyydetään tapaamiseen tai avaamaan viestissä oleva linkki.
Jos numero on kansainvälisessä muodossa +358 200 3000, asiassa on syytä epäillä huijausta tai sellaisen yritystä.
Samasta numerosta lähetetyissä tekstiviestissä on huijausviesteille tyypilliseen tapaan linkki, jonka väitetään olevan esimerkiksi verkkopankin päivitys.
Poliisi varoittaa viestien ja niihin liitettyjen linkkien avaamisesta ja ohjeistaa poistamaan viestin jossa yritetään urkkia pankkitunnuksia tai maksukortin numeroja sekä olemaan yhteydessä omaan pankkiin mikäli epäilee huijausta.

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory