Mainos:Poliisin LAPV 5.4 -ajoneuvo (Hevi) Keski-Suomeen

NordenBladet ‚ÄĒ Sis√§-Suomen poliisilaitokseen on saatu nyt toinen Poliisin LAPV 5.4 -ajoneuvo (Hevi), mik√§ on sijoitettu Keski-Suomeen Jyv√§skyl√§n poliisiasemalle. Kyseess√§ on samaa Poliisihallituksen hankkimaa kalustoa, josta Poliisihallitus tiedotti 18.12.2018. Tiedotteeseen ei ole t√§ll√§ hetkell√§ muuta lis√§tt√§v√§√§.
Ko. tiedote alla.
Marko Luosa
komisario 0295 445 708
**
Poliisihallitus on hankkimassa vuosien 2018-2019 aikana poliisin työturvallisuuden ja omasuojan parantamiseksi poliisiyksiköiden käyttöön 15 kappaletta Mercedes-Benz G280 CDI LAPV 5.4 -ajoneuvoja. Autot on hankittu Hansel -sopimustoimittaja VEHO Oy:ltä puitesopimuksen mukaisena hankintana. Ajoneuvoja tullaan sijoittamaan Suomen kaikkiin yhteentoista poliisilaitokseen.
Kyseiset uudet ajoneuvot ovat kuorma-autoiksi rekisteröitäviä panssaroituja poliisiautoja. Autoissa on Suomen poliisille riittävä suojaustaso. Autot ovat väritykseltään tummansinisiä ja niissä on poliisin hälytysajoneuvojen normaali tekninen varustus.
Autojen hankintarahoitus perustuu vuoden 2018 talousarvioon myönnettyyn lisärahoitukseen, jolla osoitettiin rahaa poliisin vaativien tilanteiden kaluston ja varusteiden lisäämiseen, operatiivisen suorituskyvyn parantamiseen sekä terroritekoihin varautumiseen. Hankittavilla panssaroiduilla autoilla parannetaan merkittävästi poliisin omasuojaa, jotta poliisi pysyy toimintakykyisenä ja pystyy suojaamaan kansalaisia äärimmäisissäkin tilanteissa.
Kyseisten autojen hankinnalla parannetaan poliisin suorituskykyä sekä ensivastetta sellaisilla vaativilla tehtävillä, joilla tarvitaan luotisuojattua kalustoa. Hankinnat eivät poista jatkossakaan tarvetta virka-avuille ja erinomaisen yhteistyön jatkamiselle muiden turvallisuusviranomaisten kanssa.
Uusilla autoilla tullaan suorittamaan näkyvää partiointia katukuvassa säännöllisesti vuoden 2019 alkukeväästä alkaen. Panssaroidun poliisiauton näkyminen liikenteessä ei yleensä tarkoita sitä, että jotain erityistä tai vaarallista olisi tapahtumassa. Autoja käytetään partioinnin lisäksi muun muassa valtiovierailuiden, yleisötapahtumien ja muiden tilaisuuksien turvaamistehtävissä, poliisin hälytystehtävillä sekä tietyissä erityistehtävissä.

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory