Mainos:Lahdessa ryöstettiin kauppa puukolla uhkaamalla

NordenBladet — Lahti. Hätäkeskus ilmoitti maanantaina kello 9.40 ryöstöstä K-marketissa Lahdenkadulla ja tekijä oli poistunut paikalta. Tapahtumapaikalla partiolle selvisi, että nelikymppinen mies oli kävellyt kassalle, sanonut myyjälle, että hänellä on puukko ja kehottanut myyjää avaamaan kassan. Myyjä oli avannut miehelle kassan ja hän oli ottanut kassasta seteleitä. Teon jälkeen mies oli poistunut kaupasta.
Partio sai selville, että tuntomerkkeihin sopiva mies oli noussut linja-autoon. Partio lähti etsimään miestä keskustasta ja tavoittikin hänet nauttimassa olutta anniskeluravintolassa Aleksanterinkadulla. Turvallisuustarkastuksessa miehen hallusta löytyi puukko ja seteleitä. Hänet otettiin kiinni epäiltynä ryöstöön.
Lahti. Partio sai hätäkeskuksesta tehtävän maanantaina kello 20.22 Kauppakadulle. Ilmoituksen mukaan mies oli kurkkinut autoihin sisään ja hän oli pyrkinyt liikehuoneistoon sisälle. Partion mennessä paikalle se kuuli aidatulta pihalta kolinaa ja havaitsi siellä miehen. Hän lähti pakenemaan varastotiloista partiota eikä pysähtynyt käskystä. Mies saatiin otettua kiinni. Hän oli poliisille hyvinkin tuttu 45-vuotias mies. Hänen hallusta löytyi erilaisia tavaroita joita on syytä epäillä anastetuksi. Lisäksi hänen hallusta löytyi vähäinen määrä huumausaineita.
Tapahtunutta tutkitaan varkautena ja huumausaineen käyttörikoksena.
Lahti. Partio pysäytti maanantai-iltana henkilöauton tarkastusta varten Peltokummunkadulla. Autoa kuljetti viisikymppinen ajo-oikeudeton mies. Hän puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen amfetamiinille. Hänet käytettiin verikokeessa asian varmistamiseksi, jonka jälkeen hänet vapautettiin.
Asiasta kirjattiin rikosilmoitus rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja huumausaineen käyttörikoksesta.
Orimattila. Hätäkeskus ilmoitti maanantaina aamupäivällä ulosajetusta autosta Luhtikyläntiellä. Partion mennessä tapahtumapaikalle tapasi se noin 30-vuotiaan miehen auton läheisyydestä. Hän ei halunnut kertoa asiasta mitään. Mies puhalsi nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen amfetamiinin osalta. Lisäksi miehen hallusta löytyi huumausaineita huumausainerikoksen verran. Samalla todettiin, että hän on myös ajokiellossa.
Tapahtumapaikkatutkinnassa partiolle selvisi, että henkilöauto oli ajautunut vasemmalle kaartuvassa mutkassa tieltä ulos osuen pohjastaan tien laidassa olleeseen kaiteeseen, pompannut sen yli päätyen lopulta pellolle. Kaide vaurioitui törmäyksessä ja autosta laukesivat molemmat turvatyynyt.
Tapahtunutta tutkitaan rattijuopumuksena, liikenneturvallisuuden vaarantamisena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta, huumausaineen käyttörikoksena ja huumausainerikoksena.
Humppila. Asianomistaja ilmoitti poliisille maanantaina puolenpäivän aikoihin kahdesta miehestä, jotka olivat olleet polttoainevarkaissa Jokihaarantiellä. Partiot tapasivat henkilöauton, jolla miehet olivat liikkeellä. Autoa kuljetti ajo-oikeudeton 35-vuotias mies. Hän puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen amfetamiinille. Miehellä on neljä aikaisempaa kulkuneuvon kuljettamista oikeudetta vuoden sisällä.
Auton sisällä oli erilaisia tavaroita muun muassa tietokoneita. Tavaroita on syytä epäillä anastetuksi, joten auton kyydissä ollut parikymppinen mies otettiin kiinni epäiltynä varkauteen.
Autoa kuljettanutta miestä epäillään varkauden lisäksi rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja huumausaineen käyttörikoksesta.
Hämeenlinna. Partio päätti maanantai-iltana tarkastaa henkilöauton kuljettajan kunnon tiellä 130. Autoa kuljetti 55-vuotias etsintäkuulutettu mies. Hänelle tehty huumepikatesti oli positiivinen amfetamiinille. Autoon tehdyssä paikanetsinnässä löytyi anastetuksi epäiltävää omaisuutta, joten myös auton kyydissä ollut 47-vuotias nainen otettiin kiinni epäiltynä varkauteen kuljettajan kanssa.
Kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.
Hämeenlinna. Partio pysäytti tiistaina aamuyöllä henkilöauton kuljettajan ajokunnon tarkastamiseksi Wartianmäentiellä. Autoa kuljetti 34-vuotias mies, joka puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen. Hän oli päihtyneen oloinen, muttei suostunut huumepikatestiin.
Auton kyydissä oli kuljettajan lisäksi parikymppinen nainen ja lähes viisikymppinen mies. Autoon tehdyssä paikanetsinnässä löytyi huumausaineita ja anastetuksi epäiltyä omaisuutta. Lisäksi naisen hallusta löytyi humausaineita. Kolmikkoa epäillään huumausainerikoksessa ja varkaudesta, lisäksi kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.
Riihimäki. Hätäkeskus ilmoitti maanantaina kello 20, että Merkoksen kauppakeskuksen edustalla oli sumutettu kaasusumuttimella sivullista henkilöä. Partiolle selvisi, että kaksi nuorta miestä oli poistettu kauppakeskuksesta päihtymyksen vuoksi. Kaksikon 26-vuotias mies sumutti kaasusumuttimella ulkona täysin sivullista henkilöä kasvoihin.
Partio tapasi kaasua käyttäneen miehen noin tunti tapahtuneen jälkeen Hännintieltä. Turvallisuustarkastuksen yhteydessä hänen hallusta löytyi puukko. Mies otettiin kiinni epäiltynä pahoinpitelyyn ja tämän lisäksi häntä epäillään toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapitoon

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory