Mainos:Raahessa paljastui 17 huumausainerikosta viikonlopun tehovalvonnassa

NordenBladet —

17.02.2020 klo 16.29Oulu
Oulun poliisilaitos suoritti tehostettua huumausainevalvontaa Raahessa 13. – 16.2.2020. Viikonlopulta kirjattiin 17 rikosilmoitusta nimikkeillä huumausaineen käyttörikos tai huumausainerikos. Kiinniottoja tehtiin yhteensä kuusi, ja takavarikkoon päätyi muun muassa huumausaineita, huumausaineiden käyttövälineitä, rahaa sekä erilaisia vaarallisia esineitä. Lisäksi kahta henkilöä epäillään ajoneuvon kuljettamisesta huumaavien aineiden vaikutuksen alaisena.
Epäiltyjen jäljille päästiin rikostiedustelun, kenttävalvonnan ja poliisille tulleiden useiden vihjetietojen perusteella.
Tehostetulle valvonnalle nähtiin selkeä tarve, sillä huumausaineiden käyttörikostilastot ja muukin kentältä saatu tieto ovat herättäneet huolta. Viikonlopun tehovalvonnan valmistelu ja resursointi johtivat numeerisesti melko huomattaviin tuloksiin.
Jokilaaksojen valvonta- ja hälytystoimintayksikön johtaja ylikomisario Veijo Alavaikko pitää tuloksia odotettuina mutta myös huolestuttavina.
“On vaikea tarkkaan arvioida, millainen vaikutus huumausaineilla on tavallisen raahelaisen turvallisuuteen. Varmaa on kuitenkin, että ellei tilanteeseen jatkuvasti puututa, ilmiö yleistyy entisestään ja tällöin mahdollisuus kohdata yleisillä paikoilla huumausainerikollisuuden lieveilmiöitä kasvaa”, arvioi Alavaikko.
Monissa nyt paljastuneissa tapauksissa päihdeongelmiin puuttumista jatkavat seuraavaksi myös muut viranomaiset ja ammattilaiset. Raahen alueella on parhaillaan käynnistymässä ns. Ankkuri-malli, joka puuttuu nuorten orastaviin päihdeongelmiin.
Paljastuneiden rikosten tutkinta on nyt menossa, eikä asiasta tiedoteta tässä vaiheessa enempää.
Poliisi kiittää kaikista saamistaan vihjetiedoista. Jatkossakin mahdollisista huumausainerikollisuuteen liittyvistä epäilyistä taikka vihjeistä pyydetään ottamaan yhteyttä Oulun poliisin vihjepuhelimeen p.0295 416 194 tai sähköpostiin vihjeet.oulu(at)poliisi.fi. Käytettävissä on myös poliisin valtakunnallinen nettivinkki-palvelu: https://www.poliisi.fi/nettivinkki. Kiireelliset asiat kehotetaan soittamaan suoraan hätäkeskuksen numeroon 112.

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory