Mainos:

Vältä riskejä hiihtolomaliikenteessä – sovita ajaminen kelin mukaan

NordenBladet —

14.02.2020 klo 13.20Poliisihallitus
Etelä-Suomen hiihtolomat vilkastuttavat liikennettä etenkin etelästä pohjoiseen suuntautuvilla pääteillä. Lomakausi näkyy liikenteessä kolmisen viikkoa. Pääteiden lisäksi liikenne lisääntyy myös talvilomakohteiden lähiteillä.
Poliisi muistuttaa, että turvallisesti sujuvaan lomamatkaan on varattava riittävästi aikaa.
– Jo ennen matkalle lähtöä on varmistettava, että auton valot ja muut laitteet toimivat moitteettomasti ja että mahdollinen kuorma on hyvin kiinnitetty, poliisitarkastaja Timo Ajaste Poliisihallituksesta muistuttaa.
Matkan aikana on erityisesti tarpeen varautua siihen, että keliolosuhteet voivat vaihdella huomattavastikin.
– Huonoissa keliolosuhteissa ajonopeudet on pidettävä riittävän alhaisina ja turvavälit riittävän pitkinä. Vaativissa ajo-olosuhteissa vaikkapa liukkaalla tiellä pimeällä ajettaessa, ohittelusta kannattaa useimmiten luopua kokonaan, Ajaste sanoo.
Pidemmän ajomatkan aikana korostuvat myös kuljettajan vireystilan ja ajamiseen keskittymisen merkitys.
– Vaativissa talviolosuhteissa kuljettajan on suunnattava tarkkaavaisuutensa kokonaan ajamiseen ja muun liikenteen havainnointiin, Ajaste korostaa.
Poliisi panostaa näkyvään valvontaan
Poliisi suuntaa näkyvää nopeus- ja ajotapavalvontaa ennakkoanalyysin perusteella etenkin niille tiejaksoille, joilla liikennemäärät ovat suuria ja joilla on esiintynyt onnettomuuksia. Tavoitteena onkin erityisesti ennalta estää liikenneonnettomuuksia.
Poliisitarkastaja Timo Ajaste vetoaakin kaikkiin tienkäyttäjiin, jotta hiihtolomaliikenteessä ajettaisiin liikennesääntöjen mukaisesti, vältettäisiin riskin ottamista ja sovitettaisiin ajaminen kelin asettamiin vaatimuksiin.

Lähde: Poliisi.fierror:
Copyright © NordenBladet 2008-2020 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory