Mainos:Poliisin jatkotiedote Pyhätunturin lasketteluonnettomuudesta

NordenBladet —

13.02.2020 klo 12.18Lappi
Pyhätunturilla Pelkosenniemellä sattui 11.2.2020 iltapäivällä laskettelijan kuolemaan johtanut lasketteluonnettomuus. Lasketteluonnettomuudessa menehtyi pääkaupunkiseudulla asunut iäkäs mieshenkilö. Mies on ollut kokenut laskettelija, joka on tuntenut Pyhätunturin laskettelualueen erittäin hyvin.
Onnettomuuspaikka on ollut kahden vaikeusasteeltaan mustaksi merkityn rinteen yhtymäkohdassa tämän rinnealueen alaosassa. Toinen rinteistä on normaalisti rinnekoneella ylläpidetty rinne ja toinen on luonnonlumirinne.
Mies on laskenut alas hoidettua rinnettä ja hänen laskunopeutensa on ollut edellä samassa rinteessä alempana lasketelleita nopeampi. Rinteessä on syntynyt ohitustilanne, jossa takaa tullut mies on tuntemattomasta syystä ajautunut liian lähelle edessään mennyttä laskettelijaa ja joutunut sen vuoksi tekemään väistöliikkeen luonnonlumirinteen puolelle. Luonnonlumirinteessä mies on menettänyt laskunsa hallinnan ja kaatunut pyörien osin ilmassa muutamia kymmeniä metrejä rinnettä alas. Paikalla samalla rinnealueella olleet henkilöt ovat hälyttäneet välittömästi apua ja menneet auttamaan miestä. Ensiavusta huolimatta mies oli menehtynyt tapahtumapaikalle.
Mies on käyttänyt lasketellessaan asianmukaisia suojavarusteita mm. kypärää ja selkäpanssaria.
Sää onnettomuuspäivänä on ollut pilvinen ja tunturin yläosasta sumuinen. Säällä ei katsota olleen vaikutusta rinnealueen alaosassa tapahtuneeseen onnettomuuteen.
Poliisi pitää tapahtumien kulkua selvitettynä. Kellään muulla rinteessä olleella laskettelijalla ei katsota olevan vastuuta onnettomuuden tapahtumissa. Poliisi jatkaa tutkintaa kuolemansyyn tutkintana, josta ei tiedoteta.

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory