Mainos:Valepoliisit kiinni rysän päältä – asianomistajalta yritettiin viedä 50.000 euroa

NordenBladet —

13.02.2020 klo 11.13Itä-Uusimaa
Itä-Uudenmaan poliisi tutkii keskiviikkona 5.2.2020 Hyvinkäällä tapahtunutta törkeän petoksen yritystä. Petosrikoksen kohteena oli vuonna 1933 syntynyt pariskunta, jolle oli soitettu poliisina esiintyen. Pariskunnalle oli kerrottu, että heidän pankkikorttinsa oli kopioitu kaupassa käynnin yhteydessä ja poliisi tarvitsee nyt pankkikortin tunnusluvun rikoksen estämiseksi ja rikollisten kiinnisaamiseksi.
Asianomistaja oli jo ehtinyt luovuttamaan verkkopankkitunnuksensa puhelimessa, mutta oli sen jälkeen ruvennut epäilemään sitä, oliko soittaja poliisi, eikä luovuttanut painostuksesta huolimatta pankkikorttejaan vaan soitti asiasta hätäkeskukseen. Valepoliisit olivat muun muassa pyytäneet asianomistajia katsomaan ulos ikkunasta, kun poliisipartio ajaa talon ohitse.
Hieman myöhemmin poliisipartio tavoitti asianomistajien ikkunan edestä ohi ajaneen auton. Auto pysäytettiin ja siitä otettiin kiinni kaksi henkilöä.
Molemmat epäillyt on nyt vangittu tapahtumien johdosta todennäköisin syin epäiltynä törkeästä petoksesta.
– Poliisi tai kukaan muukaan oikealla asialla oleva taho ei koskaan tiedustele verkkopankkitunnuksia puhelimessa, sosiaalisessa mediassa, sähköpostilla tai kadulla, muistuttaa rikoskomisario Mikko Minkkinen Itä-Uudenmaan poliisista.- On tärkeää, että ikäihmisten kanssa työskentelevät tahot, heidän omaisensa ja ystävänsä jaksaisivat muistuttaa asiasta riittävän usein, jotta huijarit eivät onnistuisi aikeissaan, Minkkinen vetoaa.
Mikäli epäilee itse tai läheisensä joutuneen rikoksen uhriksi, asiasta tulee tehdä rikosilmoitus.Rikosilmoituksen voi tehdä myös sähköisesti:https://www.poliisi.fi/rikokset/sahkoinen_rikosilmoitus.Akuuteissa tilanteissa on soitettava hätänumeroon 112.

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory