Mainos:Helena-Reet: Osallistumme kansallismuseon ”Oma näyttely 2020” kilpailuun idealla ”Meidän oma noitakeittiö”

Helena-Reet: Osallistumme kansallismuseon ”Oma näyttely 2020” kilpailuun idealla ”Meidän oma noitakeittiö”

NordenBladet – Kävin viikonloppuna lasten kanssa Viron kansallismuseon satunäyttelyssä ”Elas kord” eli suomeksi ”Olipa kerran” (kuvia ja videoita museovierailustamme näette TÄSSÄ) ja luin, että ERM järjestää tänäkin vuonna kilpailun ”Oma näyttely”. Se on kilpailu, jonka voittaja saa järjestää ERMiin aivan oman näyttelyn! ERM odottaa ideoita yksityishenkilöiltä, järjestöiltä ja kansalaisyhtymiltä, jotka eivät toimi päivittäin museotyön tai näyttelyiden järjestämisen parissa. Miten upea mahdollisuus!

Näyttelyn aiheena on yhteistyö. Koska minulla on jo pitkään ollut ajatus järjestää Ivanka Shoshanalle henkilökohtainen taidenäyttely (kirjoitin tästä ideasta jokin aika sitten myös TÄSSÄ), se sopisi ihanteellisesti – olemme ehdolla ERMin näyttelyalalle yhdessä – meidän molempien keramiikka ja maalaukset. Potkaiseeko onni tällaisella mahdollisuudella, se jää nähtäväksi, mutta kokeillahan aina kannattaa! Jostain syystä uskon, että tämä on loistava idea! Maailmassa on hyvin paljon vammaisia lapsia ja ne äidit, joilla on kotona autistinen lapsi, tietävät, että on valtava siunaus, kun lapsi löytää itselleen harrastuksen. Autistien kommunikointikyky voi olla puutteellinen, mutta usein he ovat erittäin hyviä ja poikkeuksellisia monilla muilla aloilla. Kun löydätte jotain sellaista, josta lapsenne pitää, haluatte kannustaa häntä tekemään sitä paremmin, innostaa häntä kasvamaan ja kehittymään sen mukana. Kun autistit ovat löytäneet itselleen harrastuksen, he voivat tehdä hyvin poikkeuksellisia ja upeita saavutuksia. Ivanka Shoshanalla on paljon harrastuksia: hän pitää poseerauksesta (hän on meidän E&S-kosmetiikka- ja taidebrändin malli ja sosiaalisessa medialla yksi sisällön luojista), hän rakastaa maalaamista, vaikka hän ei vielä pari vuotta sitten halunnut edes koskea kynään (mutta sen jälkeen, kun ostin hänelle akryyli- ja öljyvärit ja ammattilaisten maalauskankaat, hän halusi heti maalata!), hän rakastaa keramiikkaa (nyt hän on käynyt jo yli vuoden yksityisillä savityötunneilla) ja hän pitää musiikistakin (meillä on kotona piano ja hän yrittää yhä enemmän soittaa kappaleita korvakuulolta).

Ehdokasideani ”Meidän oma noitakeittiö” voittaessa toisin katsojien eteen palasen virolaista maatalon keittiötä ja niitä kiinnostavia puuhia, joita sen viihtyisän pitkän pöydän ääressä yhdessä tehdään. Keittiö ei ole vain paikka, jossa puuhataan kattiloiden ja pannujen parissa, säilytetään ruokaa ja jossa perhe ruokailee yhdessä. Keittiö on kodin sydän, jossa tapahtuu paljon kiehtovaa – juuri kodin pitkän keittiöpöydän ääressä on hyvä järjestää erilaista yhteistä toimintaa. Keittiö on taikamainen paikka, joka kutsuu luomaan ja puuhailemaan yhdessä. Näyttelyä ”Meidän oma noitakeittiö” varten paljastaisin näkyviin palasen kotielämääni.

Nuorempi tyttäreni on vammainen lapsi – hän on autisti. Saadakseni hänet enemmän mukaan arkipäivän toimiin, loin tuotebrändin ”Elisheva & Shoshana”. Tavoite oli tehdä jotain hyvää (suojella eläimiä ja luontoa, elää säästeliäästi, käyttää vain luonnollista ja laadukasta) ja tehdä jotain yhdessä rakkaiden tyttärieni Estella Elishevan (13) ja Ivanka Shoshanan (11) kanssa. Halusin, että meillä olisi yhdessä ns. ”oma projekti”. Nyt ovatkin meidän perheessämme muodostuneet perinteeksi yhteiset käsityöharrastukset – saviruukkujen, vaasien, lautasten ja kuppien muovaaminen ja uunissa polttaminen; akryyliväreillä erilaisille kankaille maalaaminen ja myös esimerkiksi rohdoskasvien sitominen nipuiksi ja kuivumaan asettaminen keittiön uunin luo sekä yhdessä kotitekoisen luonnonkosmetiikan (saippuoiden, kylpysuolan jne.) valmistaminen. Yhdessä tekeminen on upeaa ja se tarjoaa sielulle niin paljon – jokainen meistä on oman elämänsä taiteilija ja kotirauhan ja onnen luoja!

Näyttelyssä voisimme esitellä tekemiämme maalauksia ja saviastioita. Tekisimme myös yksinkertaisen rohdoskasveja esittelevän näyttelyn ja kertoisimme joitakin helppoja luonnonkosmetiikan kotona valmistamiseen liittyviä vinkkejä.

”Oma näyttely 2020” on avoinna kaikille halukkaille. Se, joka kiinnostui, löytää lisätietoa TÄSTÄ! 🙂

Kuvat: ElishevaShoshana.com
Lähde: NordenBladet.ee

tunnisteet: #ceramics #ceramic #ceramicbowl #ceramicbowls #keramiikkaa #keramikkunst #keramikskål #keramik #keramiker #keraamika #keraamik #eestikeraamika #clayart #clayvases #claymixing #homedecor #ceramichomedecor #vaasid #handgjord #käsintehtyä #käsitöö #jewishartist #jewishart #versaillesdetails #versaillesstyle #royalstyle #eestikeraamik #eestikeraamikuteliit #estonianceramics #ElishevaShoshana #clay #clayart #handmade #käsitöö #käsitsitehtud #keraamika #artblog #käsintehty #eestidisain #madeinestonia #savinõud #savistnõud #keraamik #keramik #eestikunst #eestikunstnik #käsitsitehtudnõud #keramic #savikoda #vintagepottery #ancientstyle #pottery #handmadedishes #ancientpottery #kunstiblogi #handmadedish #savipotid #ceramics #ceramics #ElishevaShoshana #flowerpainting #akrüülmaal #scandinavianartists #scandinavianpainter #konstnär #maalaus #maalaustaide #oilpaint #oilpainting #oilpaintings #oilpainters #oilpainter #akrylmaleri #akrylmaling #oil_painting #oljemålning #oljemaleri #konst #maalid #taideteos #taidemaalaus #maalikunst #kunstnik #eestikunst #eestikunstnik #maalikunstnik #akryylimaali #akrylfärg #målningskonst #chairpainting #chairpaintings #homedecor #creativehomedecor #oilpainting #oilpaintings #oilpaintingart #acrylicpainting #acrylicpainter #acrylicpaintings #chairdesign #kunst #kunstnik #eestikunst #eestikunstnik #maalimine #õlimaal #õlimaalid #chairdecor #käsitöö #käsitsitehtud #käsitsitehtudmööbel #mööbel #iluskodu #elumaal #toolimaaling #käsintehtyä #maalitudtool #akrüülmaal #scandinavianartist #creativeplate #creativeplates #childartist #artistickids #kidsart #kidsartwork #kidsartworks #kidsclay #estonianceramics #clayforkids #clayartist #clayartists #scandinavianart #scandinavianartist #scandinavianartists #scandinavianbrand #scandinavianceramic #scandinavianceramics #eestikeraamik #eestikeraamika #savistnõud #savikunst #eestikunstnik #eestikunstMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory