Lahdesta alkanut takaa-ajo päättyi Mäntsälän kautta Orimattilaan

NordenBladet —

09.02.2020 klo 09.35Häme
Hämeen poliisilaitoksen alueella on lauantain ja sunnuntain välinen yö ollut poliisille tulleiden tehtävien osalta perinteinen talvikauden yövuoro. Tehtäviä oli Päijät-Hämeessä 61 ja Kanta-Hämeen puolella 83 kappaletta. Päihtymyksen tai muun häiriökäyttäytymisen vuoksi poliisin suojiin tuotiin kuusi henkilöä.
LAHTI
Lauantai-iltana kello 23.35 aikaan poliisipartio kiinnitti huomiota Uudemaankadulla kaupungin suunnasta vastaan tulleeseen henkilöautoon, jonka ajovaloissa oli sanomista. Partio kääntyi kyseisen auton perään pysäyttääkseen tämän. Poliisin kytkiessä pysäytysvalon päälle auto kiihdytti voimakkaasti pyrkien karistamaan poliisipartion kannoiltaan. Auto jatkoi pakoa Renkomäen suuntaan ja sieltä edelleen moottoritielle etelän suuntaan. Moottoritiellä Tuuliharjan huoltoaseman kohdilla pohjoisen suuntaan tullut liikennepoliisin partio teki havainnon kyseisestä autosta ja kääntyi tämän perään. Pakenevalle autolle mitattiin nopeudeksi pahimmillaan 182km/h, rajoituksen ollessa 100km/h. Takaa-ajo jatkui aina Levannon ja Mäntsälän liittymien kautta vt140:lle takaisin Lahden suuntaan. Auto saatiin pysäytettyä Orimattilan puolella missä vastassa oli poliisipartio piikkimaton kanssa. Autoa kuljettanut 2000 luvulla syntynyt mies puhalsi alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän lukeman minkä lisäksi huumausaineen pikatesti antoi positiivisen tuloksen. Mies käytettiin verikokeessa ja toimitettiin Lahden poliisiasemalle odottamaan kuulusteluja. Miestä epäillään rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, huumausaineen käyttörikoksesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, sillä miehellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta. Lisäksi ilmeni, että miehen käyttämä auto oli katsastamaton ja liikennekäytöstä poistettu.
Lauantaina iltapäivällä kello 15.35 aikaan ajotapavalvontaa suorittanut poliisipartio pysäytti vt4:llä Renkomäessä henkilöauton tarkistaakseen kuljettajan ajokunnon. Autoa kuljettanut noin 40-vuotias mies puhalsi alkometriin nolla tuloksen, mutta huumausaineen pikatesti antoi positiivisen tuloksen. Ajo-oikeudettomaksi osoittautunut mies käytettiin verikokeessa asian varmistamiseksi. Miestä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.
Lauantai-iltana kello 17.00 aikoihin liikennevalvontaa Hennalankadulla jalkaisin suorittanut poliisimies oli näyttänyt punaista pysäytysvaloa paikkaa lähestyvälle ylinopeutta ajavalle mopoilijalle. Mopoilija oli ensin hidastanut nopeutta, mutta oli kuitenkin yllättäen kiihdyttänyt uudelleen ja yrittänyt kiertää poliisimiehen sillä seurauksella, että oli törmännyt poliisiin. Törmäyksen seurauksena oli molemmat kaatunut maahan. Kumpikaan ei loukkaantunut pahemmin kaatumisen seurauksena. 2000 luvulla syntynyttä nuorta miestä epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä ajoneuvorikkomuksesta, sillä nuorukaisen käyttämä mopo oli määräysten vastainen.
RIIHIMÄKI
Lauantai-iltana kello 21.00 aikaan liikennejuopumusvalvontaa Pohjoisella Rautatienkadulla suorittanut poliisipartio pysäytti pakettiauton tarkistaakseen kuljettajan ajokunnon. Autoa kuljettanut 1990 luvulla syntynyt mies puhalsi alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän lukeman. Mies käytettiin tarkkuusalkometrikokeessa ja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory