Mainos:Hämeessä ajeltiin päihteissä ja painittiin baarissa

NordenBladet —

08.02.2020 klo 10.39Häme
Hämeen poliisilaitoksen alueella tavattiin kuluneen vuorokauden aikana yhdeksän rattijuoppoa, joista neljä autoili huumepäissään. Alla on muutama poiminta Hämeen poliisin alueella tapahtuneista rikoksista.
Lahti. Partiot olivat suorittamassa liikennevalvontaa perjantain aamupäivällä Jokimaan alueella, kun ne havaitsivat Vanhalla Helsingintiellä anastetuksi ilmoitetun henkilöauton. Partio lähtivät auton perään ja se saatiin pysäytettyä Nikulankadulle. Autoa kuljetti noin kuusikymppinen ajo-oikeudeton mies. Hän puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen. Kuljettaja käytettiin verikokeissa asian varmistamiseksi, jonka jälkeen hänet vietiin kiinniotettuna poliisivankilaan.
Poliisi tutkii asiaa moottorikulkuneuvon käyttövarkautena, rattijuopumuksena, huumausaineen käyttörikoksena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.
Lahti. Partio kiinnitti perjantai-iltana huomioita henkilöautoon Hennalankadulla, mikä kääntyi Kärpäsenkadulle liikenteenjakajan väärältä puolelta. Partio lähti pysäyttämään autoa ja sen kuljettaja ajoi uudelleen risteyksessä liikenteenjakajan väärältä puolelta pysähtyen vastaantulevien kaistalle osittain lumipenkkaan. Autoa kuljetti nelikymppinen mies, joka puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen. Kuljettajasta otettiin verikoe asian varmistamiskesi, jonka jälkeen hänet vapautettiin.
Tapahtuneesta kirjattiin rikosilmoitus rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisena.
Orimattila. 25-vuotias mies ajoi henkilöautolla poliisin pitämään puhallusratsiaan perjantai-iltana Pakaantiellä. Hän puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Kuljettaja vietiin tarkkuusalkometrikokeeseen, jonka tulos oli 0,65 mg/l. Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.
Orimattila. Viisikymppisen miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen pakettiautolla lauantaiyönä yhden aikaan Niinikoskentiellä. Hän puhalsi seulonta-alkometriin 1,27 mg/l lukeman. Mies käytettiin verikokeissa veren alkoholipitoisuuden määrittämiseksi. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.
Hämeenlinna. Partio sai tehtävän perjantai-iltana Tuuloksentien ja Viipurintien risteykseen, jossa henkilöauto oli törmännyt kaiteeseen. Tapahtumapaikkatutkinnassa partio sai selville, että 74-vuotias mies oli ajanut Viipurintieltä kovalla nopeudella Tuuloksentien yli törmäten kaiteeseen. Kuljettaja ja kyydissä ollut matkustaja vietiin sairaalaan tarkastettavaksi. Poliisi tutkii onnettomuuden syytä. Kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.
Hämeenlinna. Hätäkeskus ilmoitti lauantaina kello 3.40 riehaantuneesta asiakkaasta baarissa Hallituskadulla. Ilmoituksen mukaan miesasiakas oli käynyt toisen asiakkaan kimppuun ja tämän jälkeen hän oli vastustanut järjestyksenvalvojia, jotka olivat joutuneet käyttämään kaasusumutinta ja raudoittamaan miehen.
Poliisipartiolle selvisi, että nelikymppinen mies oli läpsäissyt naisasiakasta ja kaatanut hänet lattialle. Kaatamisen yhteydessä nainen oli loukannut itseään. Tilanteeseen tulleet järjestyksenvalvojat olivat poistamassa riehujaa ravintolasta, jolloin hän alkoi painia järjestyksenvalvojien kanssa yrittäen estää ravintolasta poistamisen.
Mies kuljettiin poliisiasemalle ja häntä siirrettäessä putkatiloihin alkoi hän harata vastaan yrittäen estää putkaan laittamisen.
Tapausta tutkitaan lievänä pahoinpitelynä, järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisena ja haitantekona virkamiehelle.
Forssa. Hätäkeskus ilmoitti perjantaina kello 11.05 kolarista VII-linjan ja Mäkikadun risteyksessä. Partio sai tapahtumapaikalla selville, että 46-vuotias mies oli ajanut henkilöautolla Mäkikatua Forssan kirkon suuntaan. Hän oli havainnut VII-linjan risteyksessä kulkusuunnassaan oikealta tulevan auton, mutta jarrutuksesta hän törmäsi VII-linjaa tulleen auton vasempaan kylkeen. Kyseinen risteys on tasa-arvoinen.
Mäkikatua ajanut 46-vuotias mies on ajokiellossa ja hänellä on neljä aikaisempaa kulkuneuvon kuljettamista oikeudetta vuoden sisällä. Hänelle tehty huumepikatesti oli positiivinen. Mies käytettiin verikokeissa, jonka jälkeen hänet vapautettiin.
Poliisi tutkii asiaa liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena, huumausaineen käyttörikoksena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.
Riihimäki. Partio pysäytti lauantaiyönä kahden aikoihin henkilöauton tarkastusta varten Lasitehtaantiellä. Autoa kuljetti 23-vuotias mies, joka puhalsi seulonta-alkometriin rattijuopumuksen alittavan tuloksen. Hänet suoritettu huumepikatesti oli positiivinen, jonka perusteella hänen kuljettamaan autoon tehtiin niin sanottu paikanetsintä, jonka yhteydessä löytyi vähäinen määrä huumausaineita.
Kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory