Mainos:Autetaan toisiamme: 112-päivä kannustaa muistamaan pienet teot

NordenBladet —

04.02.2020 klo 12.52Länsi-Uusimaa
Hätänumeropäivää vietetään tiistaina 11.2.2020. Länsi-Uudenmaan alueen turvallisuustoimijat kannustavat muistamaan pienet keinot, joilla voit auttaa auttajia auttamaan.
Pieni, tärkeä teko
112-päivää on vietetty Suomessa vuodesta 1997 lähtien. Teemapäivä nostaa esiin turvallisuuden merkitystä ihmisten arjessa. 112-päivänä halutaan kannustaa kansalaisia tekemään pieniä, tai miksei suuriakin, tekoja oman ja lähiympäristön turvallisuuden puolesta.
Eräs yllättävä, kenties pieneltäkin tuntuva asia on osoitenumero ja sen näkyvyys.
– Hätätilanteessa jokainen minuutti merkitsee. Näkyvät ja selkeät osoitenumeroinnit ja opastaulut varmistavat avun perille löytämisen, korostaa turvallisuuskouluttaja Timo Levänen Länsi Uudenmaan pelastuslaitokselta.
Länsi-Uudenmaan turvallisuustoimijat kehottavatkin tarkistamaan ja varmistamaan, että osoitenumerointi näkyy tielle kaikkina vuoden- ja vuorokauden aikoina. Osoitenumeron ja erityisesti useamman talon yhteisen opastaulun tulee olla niin suuri, että keskeiset asiat nähdään nousematta autosta.
112 Suomi -sovellus auttaa avun perille
Jos epäilet, onko kyseessä hätätilanne vai ei, on aina parempi soittaa hätänumeroon 112 kuin olla soittamatta.
– Avun hälyttämiseksi tapahtumapaikalle, on tietysti ratkaisevaa, että viranomaiselle tulee tietoa tapahtuneesta. Tästä syystä onkin erityisen tärkeää, että eteenkin lapsia opetetaan rohkeasti soittamaan hätänumeroon, kun itse tai joku muu on avun tarpeessa. Yleensä varoitetaan lapsia ja nuoria siitä, ettei hätänumeroon saa soita ”turhaan”. Tämä ei saisi kuitenkaan nostaa kynnystä olemaan hätäkeskukseen yhteydessä, kun joku tarvitsee apua, toteaa komisario Markus Ramstedt Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta.
Turvallisuusalan eri toimijat muistuttavat 112-päivänä myös hätänumeron oikeanlaisesta käytöstä.
Onnettomuuspaikan paikantaminen on entistä helpompaa 112 Suomi -sovelluksella. Kun hätäpuhelun soittaa sovelluksen kautta, pystytään soittaja paikantamaan automaattisesti. Näin avun saaminen helpottuu ja nopeutuu tilanteissa, joissa soittaja ei tiedä tarkkaa sijaintia.
Poliisilaitoksen ja pelastuslaitoksen yhteiset tapahtumat tiistaina 11.2.:
Kauppakeskus Iso Omena klo 14-19
Tilaisuudessa saat arvokasta tietoa arjen turvallisuudesta. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Keravan hätäkeskus, Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos ja Länsi-Uudenmaan poliisilaitos, Kauppakeskus Iso Omena, Suomen Punainen Risti ja Espy pelastuskoirayhdistys. Suomen Palohenkilöstön Urheiluliitto julkistaa tapahtumassa vuoden 2019 palomiesurheilijavalinnan.
Pelastusasema, Tammisaari klo 15-18, Oikotie 7
Tilaisuudessa saat arvokasta tietoa arjen turvallisuudesta. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos ja Länsi-Uudenmaan poliisilaitos.
Tule tutustumaan toimintaan
112-päivänä järjestetään Länsi-Uudenmaan alueella useita kaikille avoimia tapahtumia. Myös useat sopimuspalokunnat pitävät ovet avoinna ja järjestävät ohjelmaa. Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen alueen tapahtumien tiedot ja ajankohdat löydät täältä. Tule mukaan tutustumaan arjen turvallisuuteen ja siihen, miten sinä voit toimia hätätilanteissa oikein.

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory