Info, kuvagalleria, videot: PYHIINVAELLUS tai aktiivinen retki luonnossa: Winchester-Winchester-Canterbury tai Winchester-Dover (n. 241 km, 11 päivää) + Lisätty 2 hengen vähimmäisbudjetti!

Info, kuvagalleria, videot: PYHIINVAELLUS tai aktiivinen retki luonnossa: Winchester-Winchester-Canterbury tai Winchester-Dover (n. 241 km, 11 päivää) + Lisätty 2 hengen vähimmäisbudjetti!

NordenBladet – Ne, jotka haluavat aikaa pohdiskeluun, rakastavat aktiivista liikuntaa, raikasta ilmaa ja kauniita näkymiä, voivat harkita yhtenä lomailumahdollisuutena pyhiinvaellusta. Se, joka ei halua ottaa sitä pyhiinvaelluksena tai uskonnollisena hankkeena, voi suhtautua tähän kauniiseen Etelä-Englannin reittiin Britannian historiaan ja kulttuuriperintöön tutustumisena ja mahdollisuutena stimuloida omaa sielua ja kehoa. Ihmiset kulkevat tämän polun vain seikkaillakseen ja oleskellakseen luonnossa (muinainen pyhiinvaelluspolku “Pilgrims Way” kulkee useiden kauniiden luonnonsuojelualueiden läpi!) tai halutessaan muuttaa elämäänsä, suhteitaan, näkemyksiään ja löytää henkisen suuntansa.

Tavoite / Plussat: Vaihtelu (kokea jotain uutta), aktiivinen reppumatka, loma raikkaassa ilmassa ja kauniissa luonnossa, paasto (vesi- tai mehupaasto).
Hankkeen miinukset: Ne, jotka odottavat tällaiselta vaellukselta hiljaisuutta, voivat siihen myös pettyä, sillä reitti on erittäin suosittu ja ehkä osassa alueista myös ylikansoitettu. 🙁
Reitin pituus: n. 241 km jalan
Aika: 11 + 1 päivä (vähintään 22 km päivässä)
Talousarvio 2 hengeltä (kuljetus + ruoka + yöpyminen + matkavakuutus): 1093+250+960+50= 2353.- (1176,50 hinta yhdeltä hengeltä). Lopulliseen hintaan tulee vielä museoissa käyntien ja nähtävyyksien lippuhinnat!

Talousarvio (2 henkeä) kuljetus:
1. Edestakainen lippu Tallinnan Lennart Merin lentokenttä (TLL)->London Heathrow (LHR) lentolippu->Tallinn Lennart Meri (TLL) 250.- EUR (2 henkeä 500.- EUR)
(Kuten aina, ajoissa varatessa voi lentolipuista säästää reippaasti ja oikeaan aikaan ostaessa voi liput saada jopa hintaan 40-60.- euroa suuntaa kohti). Suora lento 2 h 55 min. Ne teistä, jotka aloittavat Helsinki-Vantaan lentokentältä, Riiasta tai Tukholmasta, saavat lentoliput Lontooseen todennäköisesti vieläkin edullisemmin.

2. Autolla tai bussilla on lentokentältä kaupunkiin n. 35 minuutin matka M4- ja A4-maanteitä pitkin. Nopeinta ja mukavinta on kuitenkin mennä Heathrow Expressillä, joka ajaa Heathrow’n lentokentän ja Lontoossa sijaitsevan Paddington Stationin väliä. Juna lähtee joka 15 minuutin välein terminaaleista 2,3,4 ja 5. Matka kestää 20 min. ja maksaa jopa 26-44.- EUR (£22-£37), päivästä ja kellonajasta riippuen. Siten edestakaisin 88.-EUR (2 henkeä 176.- EUR). Liput voi ostaa myös etukäteen tästä: https://www.heathrow.com/transport-and-directions/by-rail-or-train/heathrow-express

3. Samalta Paddingtonin (PAD) pysäkiltä Lontoossa pääsee junalla myös Winchesteriin (WIN). Juna kulkee 1 h 33 min. ja se ajaa Lontoosta Winchesteriin enemmän kuin 90 kertaa päivässä. Yhden suunnan lippu on noin 50.-EUR (£39.20-£42.20) (2 henkeä 100.- EUR). Liput voi ostaa ennakkoon esimerkiksi tästä: https://www.nationalrail.co.uk/

4. Doverista Paddingtoniin junia ei kulje, mutta Dover Priory Stationilta pääsee Lontoon St Pancras International -asemalle ja London Bridgeen. Junasta riippuen matka kestää 1 h 7 min. – 1 h 53 min. Hinta 56,13 EUR (£47,40) (2 henkeä 112,26). Matka voi Doverin sijasta päättyä myös Canterburyyn. Sieltä pääsee Lontooseen samaan hintaan.

5. Välimatka Paddingtonin ja St Pancras Internationalin välillä on 3,9 mailia (6,2 km) ja Paddingtonin ja London Bridgen välillä 4,5 mailia (7,24 km). St Pancras Internationalin ja Paddingtonin väliä ajaa bussi nro 205. Matka-aika on n. 23 min. ja hinta 2,37 EUR (£2) (2 henkeä 4,74 EUR)

6. Tarvittaessa bussi tai taksi majoituspaikkaan menoon (200 EUR).

Kuljetus yhteensä (2 henkeä): 500 +176 +100 +112,26 + 4,74 + 200=1093.- EUR (yhden hengen kuljetuskustannukset 546,50 EUR)

Ruoan ja majoituksen hintaa on lähes mahdotonta määritellä, sillä jokaiselle ihmisellä se on yksilöllinen, henkilön maun ja taloudellisten mahdollisuuksien mukaan. Voi yöpyä teltassa, varata majoituspaikan airbnb:n kautta, yöpyä hostelissa tai jossakin hotellissa. Koska pyhiinvaellukselta tai vaikkapa muuten vain retkeilyltä odotetaan spirituaalista ja henkistä elämystä, ja pienet “kärsimykset” antavat hankkeelle vain lisämaustetta, niin yritänkin tässä postituksessa tuoda esiin mahdollisimman edulliset majoitusmahdollisuudet, sillä kalliin hotellin osaa jokainen itsekin löytää ilman suurempaa vaivaa.

Winchesterin ja Doverin välimatka on n. 150 mailia eli 241 km – näin siitä tapauksessa, että liikutaan suoraan M3- ja M25-maanteitä pitkin… jota luonnollisesti yksikään vaeltaja ei tee. Todellisuudessa vaelletaan mutkitellen, katsellen ympäristön nähtävyyksiä ja myös eksytään tieltä, joka tuo varmasti paljon lisäkilometrejä. Pilgrims’ Way kulkee virallisesti Winchesterista Canterburyyn. The Pilgrims’ Way (tunnetaan myös nimillä “Winchester Canterbury pilgrimage” ja “The North Downs Pilgrims Way”) alkaa virallisesti oikeastaan Farnhamista ja Winchesteristä Farnhamiin kulkevaa tieosuutta kutsutaan nimellä St Swithuns’ Way. Kartan, johon on merkitty erilaiset nähtävyydet, turisti-infot, kartanot, historialliset muistomerkit, ravitsemusliikkeet ja majoitukset (mukaan lukien telttailupaikat) löydät tästä: https://www.pilgrimswaycanterbury.org/the-way/

Välimatkan kulkuun voisi varata 11-15 päivää eli siten 10-14 yötä ja tällöin tulisi päivässä kulkea vähintään 16-22 km, riippuen siitä, millainen aikataulu valita. Teen oman laskelmani 11 päivän ja 11 yön varaan + 1 yö ja päivä lopetukseksi Lontoossa. Koska yksi ajatus oli tuo aika samalla paastota, on kaksi vaihtoehtoa, joko täydellinen paasto (vain vesi) tai ns. mehupaasto (sallittua on kaikki nestemäinen – mehu, tee, kahvi, viini). Ensimmäisen vaihtoehdon osalta ei kulu 11 päivän ruokaan lainkaan rahaa, toisen osalta voisi laskea esimerkiksi 6.- EUR päivä (2 henkeä 12.-EUR päivä x 11= 132.- EUR). Kuitenkin ne, jotka päättävät syödä koko matkan aikana, voivat vapaasti suunnitella vähintään 50.- EUR henkeä kohti päivässä (jos tyydytte yksinkertaisiin paikkoihin). Laskemme marginaalin kanssa 12 päivää ja 2 henkeä yhteensä 250.- EUR. (edellyttäen, että vaelluksen aikana pidetään mehupaastoa). Muuten yksi ruokailu Englannissa maksaa henkeä kohti n. 14-23.- EUR (£12-£20).

Kaikkein edullisinta yöpyminen olisi telttaillen, mutta koska en pidä telttailusta, yritän löytää tähän postitukseen mahdollisimman edulliset suuntaa-antavat airbnb- ja hotellihinnat. Järkevää olisi laskea keskimäärin vähintään 80 EUR yöpymistä kohti. Siten 12 x 80.- = 960.-EUR.

Myöskään matkavakuutusta ei kannattaisi unohtaa. 14 päivää (n. 200.000.- terveysvakuutus, matkatavaravakuutus 200.-, matkan peruuntuminen ym. 300.-) maksaa n. 50.- euroa (2 hengeltä yhteensä).

Katso myös:

Lähde: NordenBladet.eeMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory