Tiedote Hämeenlinnan henkirikoksesta

NordenBladet — Maanantaina 20.1.2020 noin klo 22.30 aikaan Hämeenlinnassa poliisi sai tehtävän Torikadulle, jossa selvisi, että on syytä epäillä henkirikosta. Poliisit hälytti paikalle samassa rapussa asuva henkilö, joka havaitsi rappukäytävässä merkkejä mahdollisesta rikoksesta. Poliisien päästyä paikalle havaittiin, että asunnossa on kaksi vainajaa, nainen ja mies. Tutkimuksissa on selvinnyt, että kyseessä oli aiemmin eronnut nuori pariskunta. Mies on surmannut ensin naisen ja sitten itsensä. Tekotapa on raaka ja julma ja teko on tehty teräaseella.
Tapahtuma-aika on pystytty selvittämään teknisin ja taktisin keinoin. Teko oli tapahtunut vain vähän ennen poliisin paikalle tuloa.
Rikoksesta epäilty mies on saapunut Suomeen vuonna 2015 turvapaikanhakijana ja on viimeksi oleskellut Suomessa tilapäisellä oleskeluluvalla. Asianomistaja on suomalainen nainen.
Asiaa tutkintaan rikosnimikkeellä murha. Tutkinnassa on voitu poissulkea muiden henkilöiden osuus rikokseen eli kenenkään muun ei epäillä osallistuneen tekoon tai myötävaikuttaneen siihen.
Kuolemansyyntutkinta ja ulkomaalaislain mukaiset asiat ovat salassa pidettävää tietoa, eikä poliisi voi niitä julkisuuteen enemmälti selvittää.
Tapauksesta ja siihen liittyvistä asioista on sosiaalisessa mediassa keskusteltu runsaasti. Vaikka surman tekotapa on ollut raaka ja julma, ovat somessa liikkuvat huhut tekotavasta liioiteltuja. Poliisi muistuttaa hienotunteisuudesta rikoksen uhria ja hänen läheisiään kohtaan. Myös sosiaalisessa mediassa voi kirjoituksellaan tai julkaisullaan syyllistyä rikoksen tunnusmerkistön täyttävään toimintaan. Poliisi seuraa tiiviisti sosiaalisen median kirjoituksia.
Surma on koskettanut laajasti Hämeenlinnan alueen asukkaita ja aiheuttanut runsaasti keskustelua. Poliisi tekee tarvittaessa yhteistyötä Hämeenlinnan kaupungin ja muiden sidosryhmien kanssa.

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory