Mainos:Huijarikaksikko liikkuu Sysmässä

NordenBladet — Lauantaina 18.01.2020 Sysmässä vanhuksen ovella on käynyt erinäisiä tuotteita kaupustelemassa epärehellinen naiskaksikko. Naiset kertoivat myyvänsä tuotteita kerätäkseen rahaa tulevaa luokkaretkeä varten. Uhriksi joutunut vanhus osti kaksikolta kaitaliinan, koska katsoi heidän keräävän rahaa hyvää tarkoitusta varten. Naiset pääsivät sisälle asuntoon kaupanteon verukkeella.
Kaupat tehtyään naiset olivat pyytäneet saada käyttää asunnon wc -tiloja ja tämän jälkeen vettä juodakseen. Vanhus antanut naisten käyttää vessaansa ja antanut heille vettä juodakseen huomatakseen myöhemmin, että hänen hyvä sydämmisyyttään käytettiin hyväksi. Naisten asunnosta jo poistuttua vanhus havaitsi, että kaupustelijat veivät mennessään mm. hänen pankkikorttinsa, jolla suoritettiin käteisnosto paikalliselta automaatilta hetkeä myöhemmin.
Vanhuksen mukaan vaikutti siltä, että naiset olivat vanhempia kuin 16-vuotiaita, minkä ikäisiksi he tekeytyivät. Molemmat olivat puhuneet selkeää suomen kieltä, toinen tekijöistä oli ollut tukevampi, toista pidempi ja tummatukkainen ja toinen pienempikokoinen ruskeasilmäinen.
Samana päivänä paria tuntia aiemmin oli samoihin tuntomerkkeihin sopiva naiskaksikko käynyt Sysmässä toisen vanhuksen ovikelloa soittamassa. Vanhus oli odottanut kotihoitoa käymään ja ajatellut tämän unohtaneen vain avaimensa. Ovella ollut naiskaksikko oli esittäytynyt hoitajaharjoittelijoiksi ja he olivat alkaneet kysellä vanhuksen vointia ja kuulumisia päässen näin asuntoon sisälle. Heidän asuntoon mentyään ovikello soi uudelleen ja oikea paikalle odotettu kodinhoitaja saapui omalla avaimella asuntoon. Kodinhoitajan asuntoon tullessa olivat aiemmat “hoitajaharjoittelijat” poistuneet välittömästi. Kodinhoitaja kuvitteli näiden olleen vanhuksen sukulaisia tai tuttavia, mutta kun he olivat jutelleet asiakkaansa kanssa, oli käynyt ilmi, ettei vanhus tuntenut kaksikkoa ollenkaan.
Poliisi epäilee, että kyseinen naiskaksikko on tehnyt useita samankaltaisia tekoja, jotka ovat kohdistuen vanhuksiin. Todennäköisesti poliisin tietoon kaikki tapaukset eivät ole edes päätyneet. Poliisi pyytääkin nyt havaintoja kyseisestä naiskaksikosta ja heidän liikkeistään Sysmän seudulla ja lähialueilla.
Poliisista myös muistutetaan, ettei tuntemattomia kaupustelijoita tulisi päästää asuntoon sisälle ja muidenkin pyrkijöiden kohdalla pääsy tulisi estää, jos nämä eivät pysty osoittamaan olevansa oikealla asialla.
Asiaan liittyvistä havainnoista voi ilmoittaa poliisille numeroon 0295437444

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory