Mainos:Lokakuussa Kontiolahden Lehmossa tapahtunut ryöstö syyteharkintaan

NordenBladet —

20.01.2020 klo 11.50Itä-Suomi
Poliisi on suorittanut esitutkintaa Kontiolahden Lehmossa 6.10.2019 tapahtuneen epäillyn ryöstö-rikoksen osalta. Poliisipartiot saivat 6.10.2019 klo 17.38 ilmoituksen, jonka mukaan Lehmossa sijainneen koulun pihalla oli hetkeä aiemmin tapahtunut ryöstö. Rikoksesta epäillyt olivat poistuneet paikalta henkilöautolla ja ryöstössä oli ilmoituksen mukaan käytetty käsiasetta.
Tapahtumapaikalle menossa ollut poliisipartio teki havainnon tuntomerkkeihin sopivasta henkilöautosta Vanhalla Nurmeksentiellä ja pysäytti auton. Autosta otettiin kiinni kolme noin 20-vuotiasta miestä, jotka vastasivat ilmoittajan antamia tuntomerkkejä. Tarkemmassa etsinnässä autosta takavarikoitiin kaasutoiminen ilma-ase, noin 5 grammaa marihuanaa, 50 euroa käteistä sekä teleskooppipatukka.
Tapauksen esitutkinnassa on kiinniotettujen miesten kertomana ilmennyt, että yksi heidän seurueestaan oli sopinut koulun pihalle tapaamisen nuoren miehen kanssa. Tarkoituksena oli ollut ostaa paikalle tulevalta mieheltä marihuanaa. Tapaaminen toteutui ja tilanne eteni niin, että yksi seurueen jäsenistä uhkasi paikalle tullutta miestä autosta löytyneellä aseella. Tämän jälkeen mieheltä anastettiin hänen hallussaan ollut marihuana-erä sekä 50 euroa käteistä rahaa. Mies oli seurueen jäsenten mukaan varustautunut tapaamiseen teräaseella.
Ryöstön uhriksi joutunut mies on kertonut olleensa koulun pihalla sattumalta, kun seurue oli tullut hänen luokseen jutellut hetken. Tämän jälkeen seurue oli ryöstänyt hänet niin, että kaksi miehistä oli pitänyt häntä kiinni ja yksi oli osoittanut häntä aseella. Häneltä oli anastettu 150 euroa käteistä rahaa sekä teleskooppipatukka. Mies kiisti olleensa myymässä huumausaineita paikalla.
Ryöstön uhrin hallusta takavarikoitiin vähäinen määrä marihuanaa ja huumausaineeksi luokiteltavia lääkkeitä. Häntä epäillään huumausainerikoksesta. Mies on noin 20-vuotias Pohjois-Karjalassa asuva mies.
Henkilöautolla liikkuneen seurueen jäseniä epäillään ryöstöstä sekä huumausaineen käyttörikoksesta asiassa. He ovat olleet pidätettyinä ja yksi miehistä on ollut matkustuskiellossa esitutkinnan aikana. Miehet ovat kirjoilla eri puolilla Suomea.
Tapauksen esitutkinta on valmistunut ja kokonaisuus etenee syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon.

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory