Mainos:Viro: Taksipalvelu Bolt sai Euroopan investointipankilta 50 miljoonan euron lainan

NordenBladet РBolt (entiseltä nimeltään Taxify, alkuun mTakso) solmi Euroopan investointipankin (EIP) kanssa 50 miljoonan euron suuruisen lainasopimuksen, joka on suurin Euroopan unionin investointisuunnitelman keskiössä olevan Euroopan strategisten investointien rahaston (ESIR) kautta virolaisyrityksille annettu laina.

Laina tavoitteena on tukea Boltin tuotekehittelyä keskittymällä palveluiden turvallisuuteen, toimintavarmuuteen ja kestävyyteen sekä yrityksen tähänastisen suuren tehokkuuden säilyttämiseen, jossa teknologialla on suuri osansa. Tämä käsittää sekä olemassa olevat palvelut, kuten ajojen jakaminen, että myös uusia palveluita kuten ruoan perille tuominen, kertoi yrityksen lehdistöedustaja.

‚ÄĚ”Bolt on loistava esimerkki Euroopan menestyksest√§ teknologiassa ja innovaatiossa. Sanotaan, ett√§ paikallaan pysyminen on samaa kuin taantuminen. Bolt ei pysy koskaan paikallaan. EIP tukee ilolla Boltia palveluidensa parantamisessa ja uusille aloille suuntautumisessa. Olemme omistautuneet hankkeeseen‚ÄĚ, kommentoi Euroopan investointipankin varapresidentti Alexander Stubb lehdist√∂tiedotteen v√§lityksell√§.

‚ÄĚViron yksi Euroopan digitalisoitumisen johtavia maita. Olen ylpe√§ siit√§, ett√§ Eurooppa tukee investointisuunnitelman kautta Boltin tiede- ja kehitystoimintaa tarkoituksenaan luoda √§lykk√§it√§ ja turvallisia palveluita, jotka t√§ydent√§v√§t kaupunkiliikennett√§‚ÄĚ, totesi samalla Euroopan komission talouskomissaari Paolo Gentiloni.

‚ÄĚKuljetus on yksi Euroopan sektoreista, joilla t√§rke√§√§ on paikallinen palvelun tarjoaja, joka edustaa eurooppalaisen kuluttajan ja lains√§√§t√§j√§n kanssa samoja arvoja. Siksi olemme iloiset siit√§, ett√§ Euroopan investointipankista on tullut Boltin tukija. Se auttaa meit√§ tavoittamaan nopeammin enemm√§n eurooppalaisia‚ÄĚ, lis√§si Martin Villig, joka on yksi Boltin perustajista.

Euroopan investointipankki (EIP) on pitkäaikaisia lainoja tarjoava Euroopan unionin instituutio, jonka omistajina ovat kaikki Euroopan unionin jäsenmaat. EIP rahoittaa pitkäaikaisia, harkittuja investointeja tukeakseen Euroopan unionin poliittisten tavoitteiden saavuttamista. Viimeisten viiden vuoden aikana on EIP rahoittanut Viron teknologia-, infrastruktuuri- ja kuljetussektorin hankkeita yli 830 miljoonalla eurolla.

Euroopan strategisten investointien rahasto (ESIR) on Euroopan investointisuunnitelman perusta. Se tarjoaa EIP-ryhmälle ensimmäisen sijan suojaa tappioilta, joka mahdollistaa EIP-ryhmän rahoittaa myös riskialttiimpia hankkeita. ESIR:n puitteissa tukea saavien hankkeiden ja sopimusten laajuudeksi oletetaan muodostuvan 458,8 miljardia euroa, joten tukea saa yli miljoona start-up -yritystä sekä pientä ja keskisuurta yritystä EU-maissa. Tähän asti suurin EIP rahoitus ESIR:n puitteissa Virossa on Tallinnan lentosataman laajentamiseen myönnetty 30 miljoonan euron laina vuonna 2016.

Bolt on vuonna 2013 Markus Villigin luoma virolainen ohjelmistoyritys, jonka päätoimintaa on taksintilausohjelmiston kehittäminen. Boltin matkapuhelinsovelluksen avulla asiakkaat voivat tilata yksityisajoonsa auton; Bolt välittää niin takseja kuin yksityiskuljettajiakin eli ajonjakajia. Vuoden 2019 helmikuun tilanteessa Bolt toimi kolmessakymmenessä maassa ja sadassa kaupungissa Euroopassa, Afrikassa, Länsi-Aasiassa, Meksikossa ja Australiassa. Boltilla on yli 25 miljoonaa käyttäjää. Boltin pääkonttori on Tallinnassa, Virossa.Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory