Viron puolustusvoimat varaa sota-ajaksi monta tuhatta yksityisajoneuvoa

NordenBladet – Monet ajoneuvon omistajat ovat saaneet puolustusresurssivirastolta pakkolunastusilmoituksen, jossa lukee, että puolustusvoimat tarvitsee heidän ajoneuvoaan jonkin tehtävän täyttämiseen sotatilanteessa. Virasto valitsi ajoneuvot liikennerekisteristä puolustusvoimien tarpeen mukaan, mutta ajoneuvon omistajalla on oikeus valittaa määräyksestä.

Yhteensä puolustusresurssien virasto (KRA) tulee hallituksen määräyksestä asettamaan pakkoluovutuksen alaisiksi noin 3.000 ajoneuvoa. Näihin kuuluu niin kuorma-autoja, perävaunuja, traktoreita, maastureita, mönkijöitä että moottoripyöriä.

Suuria velvollisuuksia reserviluetteloon merkinnästä ei ajoneuvon omistajalle aiheudu. Kun tulee ilmoitus, että ajoneuvo on pakkolunastettu, omistajalla on rauhanaikana velvollisuus ilmoittaa KRA:lle yhteystietojensa ja omaisuuden sijaintipaikan muuttumisesta, myynnistä tai omistajan vaihtumisesta, kertoi ERR-tietotoimistolle KRA:n liikekannallepanoresurssien osaston johtaja Alo Aulik. Samoin tulee ilmoittaa, jos pakkoluovutuksen alainen omaisuus tuhoutuu tai muuttuu käyttökelvottomaksi.

Pakkoluovutusta koskevasta määräyksestä voi 30 päivän kuluessa valittaa ottamalla yhteyttä pakkoluovutuksen määränneeseen virastoon.

Lisää maanpuolustukseen liittyvistä pakkoluovutuksista voi lukea TÄSTÄ

Lähde: NordenBladet.ee


Tags assigned to this article:
KRAViro

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory