Mainos:Viro: Tallinnan kaupunki vastustaa ei-tallinnalaisille maksuttoman joukkoliikenteen sallimista

NordenBladet – Tallinnan kaupunginhallitus ei suostunut valtuuston päätösesitykseen, jonka mukaan Tallinnan joukkoliikenteessä lippujärjestelmä lopetettaisiin ja joukkoliikenne olisi 1. heinäkuuta alkaen maksuton myös muille kuin tallinnalaisille. Kaupunginhallitus perusteli maksuttoman joukkoliikenteen laajentamisesta kieltäytymistä useilla seikoilla – ensinnäkin mainittiin, että vuosittainen lipputulo on viime vuosina ollut 4,5 miljoonaa euroa, josta kaupunki ei voi kokonaan luopua. Toiseksi huomautettiin, että maksuttoman matkustusoikeuden antaminen kaikille Viron asukkaille lisäisi ongelmia Tallinnan joukkoliikenteessä.

”Ne matkustajat, jotka ovat tähän asti käyttäneet ympäröivän Harjun maakunnan julkisia maakuntalinjoja, vaihtaisivat kaupungin rajalla Tallinnan joukkoliikenteeseen, josta seuraisi ylikuormitus, samaan aikaan kun Harjun maakunnan linjat ajaisivat kaupungin alueella alikuormitettuina. Tallinnan joukkoliikenteeltä ei jäisi saamatta vain lipputulo, vaan myös tukitarve lisäkapasiteetin hankkimiseen kasvaisi”, päätöksen perusteluissa mainittiin.

Maakuntalinjojen matkustajien kanssa samaan tapaan käyttäytyisivät kaupunginhallituksen mukaan myös ne matkustajat, jotka nyt matkustavat kaupunkiin Elronin junilla, joka merkitsisi entisestäänkin kasvavaa tuen tarvetta.

Kirjeessä todettiin, että koska monista maakunnista poiketen Harjun maakunnassa ei otettu käyttöön maksutonta joukkoliikennettä, ei ole Tallinnassakaan syytä sitä harjunmaalaisille tehdä.

Kaupunginhallitus ei kuitenkaan sulje pois sitä mahdollisuutta, että tulevaisuudessa voisi Tallinnan joukkoliikenne olla maksuton kaikille Viron asukkaille – siihen tarvitaan kuitenkin valtion tukea. Tällä hetkellä valtion tuki kaupungin sisäiselle joukkoliikenteelle on täsmälleen nolla euroa.

Lähde: NordenBladet.ee


Tags assigned to this article:
TallinnaTallinnan kaupunginhallitusViro

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory