Virolaisilla on vieläkin hallussaan noin 44 miljoonan euron arvosta Viron kruunuja

NordenBladet – Virossa on asukkaiden hallussa edelleen monen kymmenen miljoonan euron arvosta Viron kruunuja ja Viron pankkiin saapuu lähes viikoittain henkilöitä, jotka haluavat vaihtaa sadan ja viidensadan kruunun setelinsä euroiksi.

Vaikka euro onkin Virossa käytössä jo 1. tammikuuta 2011 lähtien, kaikki eivät ole vielä kruunuistaan luopuneet – kansalaisten hallussa on edelleen noin 44 miljoonan euron arvosta Viron kruunuja.

”Meillä on vuoden lopun tilanteen mukaan edelleen liikkeellä 37,9 miljoonan arvosta Viron oman valuutan seteleitä ja 6,7 miljoonan arvosta kolikoita. Se on varsin iso määrä”, sanoi Viron pankin käteis- ja infrastruktuuriosaston johtajan sijainen Margot Luukas.

Viron pankin museokauppa ottaa kruunuja vastaa vieläkin, yhdeksän vuotta euron käyttöönoton jälkeen. Luukasin mukaan sitä tulee eteen jopa päivittäin, sillä ihmiset joko löytävät kuolleen sukulaisensa käteisvaroja tai päättävät vain vaihtaa alkuun innokkaasti säilytetyt ja rakkaiksi muuttuneet setelinsä lopultakin euroiksi.

Lähde: NordenBladet.ee


Tags assigned to this article:
Margot LuukasViro

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory