Viro: Osa Irakista Kuwaitiin siirretyistä virolaissotilaista palaa Viroon

NordenBladet – Viron puolustusvoimain komentajan kenraalimajuri Martin Heremin päätöksellä Viroon palaa neljä Irakissa operaatiossa Inherent Resolve palvellutta ja sieltä alueen jännityksen kiristyessä Kuwaitiin siirrettyä virolaissotilasta.

Viroon palaa kuudesta koulutustiimin jäsenestä neljä. Kaksi koulutustiimin jäsentä jatkaa palveluaan ja on valmiina yhteistyössä tanskalaisten kanssa suorittamaan missioon liittyviä pienempiä teknisiä ja logistisia tehtäviä. Palvelustaan jatkaa myös operaation Inherent Resolve esikunnassa palveleva Viron Irakin osaston johtaja eversti Tõnu Miil.

”Koska koulutustiimin rotaatio lähestyy loppuaan ja sotilaat eivät voi tällä hetkellä täyttää tehtäviään Irakissa, puolustusvoimain komentaja päätti kutsua osan heistä kotiin”, sanoi puolustusvoimain komentajan sijainen kenraalimajuri Indrek Sirel.

”Operaatiossa jatkavien sotilaiden yksi tehtävä on myös seuraavan virolaisrotaation saapumisen valmistelu”, lisäsi kenraalimajuri Sirel.

Kenraalimajuri Sirelin mukaan on seuraava operaatioon Inherent Resolve suuntautumaan suunniteltu virolaissotilaiden koulutustiimi koulutettuna ja valmiina aloittamaan palvelunsa niin pian kuin operaatiota on mahdollista jatkaa.

Kaikki seitsemän Irakissa palvellutta virolaissotilasta siirrettiin viime viikolla eskaloituneiden jännitteiden ja vihollisuuksien vuoksi Kuwaitiin.

Viron puolustusvoimat osallistuu Irakissa Yhdysvaltojen johtamaan kansainväliseen sotilasoperaatioon Inherent Resolve kuusijäsenisellä koulutustiimillä ja yhdellä esikuntaupseerilla kansainvälisessä sotilaallis-strategisessa tiimissä, joka neuvoo Irakin ministeriöitä ja turvallisuusjoukkoja.

Lähde: NordenBladet.eeMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory