Mainos:Viro: Osa Irakista Kuwaitiin siirretyistä virolaissotilaista palaa Viroon

NordenBladet РViron puolustusvoimain komentajan kenraalimajuri Martin Heremin päätöksellä Viroon palaa neljä Irakissa operaatiossa Inherent Resolve palvellutta ja sieltä alueen jännityksen kiristyessä Kuwaitiin siirrettyä virolaissotilasta.

Viroon palaa kuudesta koulutustiimin j√§senest√§ nelj√§. Kaksi koulutustiimin j√§sent√§ jatkaa palveluaan ja on valmiina yhteisty√∂ss√§ tanskalaisten kanssa suorittamaan missioon liittyvi√§ pienempi√§ teknisi√§ ja logistisia teht√§vi√§. Palvelustaan jatkaa my√∂s operaation Inherent Resolve esikunnassa palveleva Viron Irakin osaston johtaja eversti T√Ķnu Miil.

‚ÄĚKoska koulutustiimin rotaatio l√§hestyy loppuaan ja sotilaat eiv√§t voi t√§ll√§ hetkell√§ t√§ytt√§√§ teht√§vi√§√§n Irakissa, puolustusvoimain komentaja p√§√§tti kutsua osan heist√§ kotiin‚ÄĚ, sanoi puolustusvoimain komentajan sijainen kenraalimajuri Indrek Sirel.

‚ÄĚOperaatiossa jatkavien sotilaiden yksi teht√§v√§ on my√∂s seuraavan virolaisrotaation saapumisen valmistelu‚ÄĚ, lis√§si kenraalimajuri Sirel.

Kenraalimajuri Sirelin mukaan on seuraava operaatioon Inherent Resolve suuntautumaan suunniteltu virolaissotilaiden koulutustiimi koulutettuna ja valmiina aloittamaan palvelunsa niin pian kuin operaatiota on mahdollista jatkaa.

Kaikki seitsemän Irakissa palvellutta virolaissotilasta siirrettiin viime viikolla eskaloituneiden jännitteiden ja vihollisuuksien vuoksi Kuwaitiin.

Viron puolustusvoimat osallistuu Irakissa Yhdysvaltojen johtamaan kansainväliseen sotilasoperaatioon Inherent Resolve kuusijäsenisellä koulutustiimillä ja yhdellä esikuntaupseerilla kansainvälisessä sotilaallis-strategisessa tiimissä, joka neuvoo Irakin ministeriöitä ja turvallisuusjoukkoja.

Lähde: NordenBladet.eeMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory