Viron olympiakomitean varapresidentti ja entinen huippu-urheilija Tõnu Tõniste on ehdolla EOK presidentiksi

NordenBladet – ”Ilmoitan, että olen päättänyt osallistua 15. huhtikuuta pidettäviin Viron olympiakomitean presidentin vaaleihin. Viron urheilun monipuolinen edistäminen on minun missioni ja EOK:n presidenttinä voi täysin omistautua sille. Kyseessä on harkittu päätös, jonka motiivina on palauttaa doping-skandaaleissa vahingoittunut virolaisen urheilun maine, ja tuki, jota urheilukansan taholta tunnen. Arvostan tätä luottamusta paljon ja suhtaudun ehdokkuutta koskevaan päätökseeni vakavasti”, Tõniste sanoi.

Viron huippu-urheilijoiden kohoamiseen maailmantasolle ja hyvien tulosten saavuttamiseen tulee Tõnisten mukaan jatkaa Team Estonian edelleen kehittämistä ja hänen mukaansa Viron olympiakomitean presidentin tulisi nähdä Viron urheilua johtaessaan kokonaiskuva. ”Siihen minulla on kokemuksia EOK:n varapresidentin tehtävästä, kosketus alaliittojen toimintaan ja lisäksi henkilökohtainen huippu-urheilijan ura, harrastusurheilun parissa toimiminen sekä omien urheilevien lasten vanhemman rooli. Olen siten urheilun kyllästämä tämän ilmaisun parhaassa merkityksessä”, Tõniste totesi.

Tõniste, jolla on yli 20 vuoden urheilujohtamiskokemus, on toiminut presidenttinä tai hallituksen jäsenenä EOK:ssa, Viron judoliitossa, Kalevi-purjehdusseurassa, liitossa Urheilu Kaikille, urheiluseurassa Kalev, Viron Melges24-luokkaliitossa, Viron urheilijoiden liitossa sekä Viron 470-luokkaliitossa. ”Vuonna 1988 saavutin olympiapurjehduksessa toisen sijan ja vuonna 1992 kolmannen sijan, samoin vuonna 1992 saavutin Euroopan mestaruuskilpailuissa kultamitalin”, Tõniste esittäytyy.

Jo aikaisemmin on ehdokkuudestaan EOK:n johtajaksi ilmoittanut tarttolainen Jaanus Kriik ja nykyinen presidentti.

Lähde: NordenBladet.ee


Tags assigned to this article:
EOKTõnu TõnisteViro

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory