Mainos:Hämeessä jäi kiinni viisi rattijuoppoa, kaikki huumeissa

NordenBladet —

15.01.2020 klo 09.42Häme
Hämeen poliisilla oli tehtävämäärällisesti rauhallinen vuorokausi. Tehtäviä oli poliisilaitoksen alueella 134, joista yövuoron aikana hoidettiin 35 tehtävää. Rattijuoppoja jäi kiinni viisi, jotka kaikki ajoivat huumausaineiden vaikutuksen alaisena.
Lahti. Tapanäpistelijä perui anastusaikeensa tiistaiaamuna marketissa Kauppakadulla. 32-vuotias mies oli ottanut hyllystä seitsemän tölkkiä olutta ja piilotti ne takin hihoihin. Hän oli tulossa kassojen ohi, mutta hän pysähtyi havaitessaan järjestyksenvalvojan. Mies otettiin kiinni ja hänen hallusta löytyi turvallisuustarkastuksen yhteydessä nyrkkirauta sekä mattoveitsi.
Kyseessä oli miehen 28. anastusrikos vuoden sisällä. Häntä epäillään näpistyksen yrityksestä, vaarallisen esineen hallussapidosta ja toisen henkilön vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapitoon.
Lahti. Kolmekymppinen mies anasti tiistaina iltapäivällä Launeen Prismasta liki 700 euron arvoisen matkapuhelimen. Hän oli saanut puhelimen haltuunsa ostamista varten, mutta hän oli matkalla kassoille poistanut siitä hälytinlaitteiston mukana olleella työkalulla. Mies ohitti kassalinjan maksamatta puhelinta ja hyllystä ottamiaan puhelimen suojalasia ja suojakuorta. Hänet otettiin kiinni myymälän ulko-ovilta.
Puhelinvarkaalla on aikaisempia anastusrikoksia 11 vuoden sisällä. Hänet otettiin kiinni epäiltynä varkauteen.
Lahti. Hätäkeskus ilmoitti mahdollisesta rattijuoposta Kivimaalla tiistaina puolenpäivän aikoihin. Partio tapsi kyseisen auton, jota kuljetti nelikymppinen nainen. Hän puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen. Kuljettaja vaikutti kuitenkin sekavalta ja hänelle olisi tehty huumepikatesti, muttei siihen suostunut. Nainen vietiin verikokeisiin. Lisäksi hän on ajokiellossa ja tämä oli hänen toinen kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta vuoden aikana.
Poliisi tutkii asiaa rattijuopumuksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja huumausaineen käyttörikoksena.
Lahti. Partio pysäytti tiistai-iltana henkilöauton Kyrölänkadulle kuljettajan kunnon tarkastamiseksi. Autoa kuljetti ajokiellossa oleva 31-vuotias mies. Hän puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen amfetamiinille. Mies vietiin verikokeeseen asian varmistamiseksi.
Tapahtumaa tutkitaan rattijuopumuksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja huumausaineen käyttörikoksena.
Hollolla. Partio pysäytti tiistai-iltana Sairakkalantiellä henkilöauton sen kuljettajan ajokunnon tarkastamiseksi. Autoa kuljettaneelle nelikymppiselle miehelle tehty huumepikatesti oli positiivinen kokaiinille. Miehen hallusta ja autosta löytyi vähäinen määrä huumausaineita.
Kuljettajan asuntoon tehtiin kotietsintä. Etsinnällä kiinteistöltä löytyi kannabiskasvattamo.
Asiaa tutkitaan rattijuopumuksena, huumausaineen käyttörikoksena ja huumausainerikoksena.
Hämeenlinna. Partio tapasi puolenyön jälkeen Kankaantaustantiellä viisikymppisen miehen kuljettamassa henkilöautoa ilman ajo-oikeutta. Hän puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta kuljettaja vaikutti päihtyneeltä. Hän ei suostunut huumepikatestiin, joten hänet vietiin verikokeeseen asian selvittämiseksi.
Miehen hallusta löytyi vähäinen määrä marihuanaa turvallisuustarkastuksen yhteydessä.
Tapahtuneesta kirjattiin rikosilmoitus rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja huumausaineen käyttörikoksesta.
Janakkala. Hätäkeskus ilmoitti tiistaina aamupäivällä kilvettömästä henkilöautosta Tervakoskella. Ilmoituksen mukaan autoa kuljetti mies. Partio tapasi kyseisen auton Tapalantiellä, tällöin kuljettajana toimi 22-vuotias ajokielossa oleva nainen. Kyydissä oli 32-vuotias mies. Kuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen amfetamiinille. Turvallisuustarkastuksen yhteydessä naisen hallusta löytyi vähäinen määrä huumausaineiksi luokiteltavia lääkkeitä.
Naisen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja huumausaineen käyttörikokseen.
Kyydissä ollut 32-vuotias mies kertoi partiolle ajaneensa kyseisen henkilöauton kotiosoitteestaan Tervakoskelle apteekin parkkipaikalle. Partio totesi miehen olevan ajokiellossa ja hän vaikutti olevan päihtynyt. Hänelle tehty huumepikatesti oli positiivinen amfetamiinille ja kannabikselle.
Miehen hallusta löytyi turvallisuustarkastuksessa vähäinen määrä huumausaineita.
Miehenkin epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja huumausaineen käyttörikokseen.

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory