Sunnuntai-illassa rattijuoppoja ja ajo-oikeudettomia

NordenBladet ‚ÄĒ

13.01.2020 klo 08.05Sisä-Suomi
Hämeenkyrössä vt 3:llä sunnuntaina klo 15.50 aikaan autoillutta miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. Kuljettaja puhalsi alkometriin 2.43 promillea. Hänet vietiin tarkkuusalkometrikokeeseen ja määrättiin ajokieltoon.
Poliisipartio pysäytti sunnuntaina klo 19.55 vt 3:llä Hämeenkyrössä liikennetarkastukseen henkilöauton, jota ajoi keski-ikäinen mies kaksi matkustajaa kyydissään. Kuljettaja puhalsi alkometriin nollatuloksen, mutta miehen olemuksen ja käytöksen perusteella oli syytä epäillä hänen olleen huumausaineen vaikutuksen alaisena. Mies vietiin verikokeisiin huumausaineen käyttörikos- ja rattijuopumusepäilyn takia. Hänet määrättiin ajokieltoon.
Keski-ikäinen mies tunkeutui klo 19.55 Tampereen Tesomalla sijaitsevassa marketissa henkilökunnan tiloihin. Vartija puuttui tilanteeseen, jolloin tunkeutuja oli alkanut vastustella vartijaa ja yrittänyt paeta. Poliisipartio kuljetti miehen kiinniotettuna poliisiasemalle varkauden yrityksestä epäiltynä. Häntä epäillään myös järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.
Hätäkeskukseen klo 21 aikaan tulleen ilmoituksen mukaan henkilöautolla oli suistuttu päin pylvästä Koulukadulla Jyväskylässä. Poliisipartio meni kohteeseen ja totesi henkilöauton olleen penkan päällä kolarivaurioituneena. Autolla oli törmätty valaisinpylvääseen, joka oli kaatunut ja vahingoittunut pahoin. Kuljettaja ei ollut paikalla, mutta hänet tavoitettiin hetkisen päästä toisaalta. Nuorta aikuista naista epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.
Kuhmoisten Torikadulla klo 21.14 pysäytettyä henkilöautoilijaa epäillään rattijuopumuksesta. Autoa kuljettanut mies puhalsi tarkkuusalkometriin 0.28 mg/l:n tuloksen.
Vanhantalontiellä Parkanossa pysäytettiin liikennetarkastukseen klo 21.20 henkilöauto, jota ajoi 1980-luvulla syntynyt ajo-oikeudeton mies. Puhalluskokeen tulos jäi alle rangaistavuuden rajan, mutta huumepikatesti näytti kuljettajalle positiivista. Mies vietiin verikokeisiin rattijuopumus- ja huumausaineen käyttörikosepäilyn takia. Kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta kiinnijääminen oli neljäs kerta vuoden sisään.
Parikymppinen mies tankkasi klo 21.55 henkilöautoonsa polttoainetta Tourulantiellä Jyväskylässä ja kaasutti matkoihinsa maksamatta bensiiniä. Poliisipartio tapasi auton ja kuljettajan vt 4:llä Tikkakoskella hetken kuluttua. Polttoainenäpistyksestä epäilty kuljettaja osoittautui ajo-oikeudettomaksi. Kiinnijääminen kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta oli 8. kerta vuoden sisään.
Poliisipartio pysäytti maanantain puolella klo 00.48 vt 3:llä Ylöjärvellä Metsäkylän kohdalla henkilöauton, jota ajoi 1990-luvulla syntynyt ajo-oikeudeton mies. Kiinnijääminen kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta oli 9. kerta vuoden sisään. Kuljettajan alkometripuhallus jäi alle rangaistavuuden rajan, mutta miehen epäillään olleen huumausaineen vaikutuksen alaisena. Hänet vietiin verikokeisiin rattijuopumus- ja huumausaineen käyttörikosepäilyn takia.
Poliisilla oli sunnuntai-illan klo 19 ja maanantaiaamun klo 05 välisenä aikana yhteensä 69 tehtävää Pirkanmaalla ja 41 tehtävää Keski-Suomessa.

Lähde: Poliisi.fierror:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory