Mainos:Uusi valintakoekirja julkaistu – nyt myös äänikirjana

NordenBladet —

10.01.2020 klo 10.36Poliisiammattikorkeakoulu

Polamkin valintakoekirja Kun isolla kengällä astuu, jää iso jälki on uudistettu. Uusi kirja sisältää tuttuun tapaan 18 näkökulmaa poliisin työhön. Artikkeleista lähes puolet on täysin uusia.
– Suurin osa kirjan artikkelien kirjoittajista on poliiseja, ja kirja valottaakin monenlaisia urapolkuja. Artikkelikokoelmassa kerrotaan muun muassa, millaista on olla akateeminen alanvaihtaja poliisissa ja mitä on työ poliisilaitoksen perustutkintaryhmässä. Muita teemoja ovat esimerkiksi voimankäyttö, poliisi lain soveltajana, kansainvälinen siviilikriisinhallinta ja poliisin viestintä, kuvaa kirjan toimittaja, Polamkin viestinnän lehtori Marko Vesterbacka.
Uusi kirja on ensimmäistä kertaa käytössä hakujaksolla, joka alkaa 28.1.2020. Tämän hakujakson valintakokeen ensimmäinen vaihe järjestetään huhtikuussa 2020. Tammikuun 2020 valintakokeessa (hakujakso loka – joulukuussa 2019) on siis vielä käytössä aiempi valintakoekirja.
Äänikirja mukaan vaikka lenkkipolulle
Kun isolla kengällä astuu, jää iso jälki on saatavilla pdf-tiedostona Polamkin verkkosivuilta osoitteesta polamk.fi/valintakoekirja. Artikkelikokoelma on saatavilla painettuna, maksullisena versiona PunaMustan verkkokaupasta.
– Nyt ensimmäistä kertaa valintakoekirjaan on mahdollista tutustua myös äänikirjana. Haluamme auttaa hakijoita valmistautumaan valintakokeen kirjalliseen kokeeseen mahdollisimman hyvin. Nyt hakija voi sekä lukea että kuunnella artikkeleita, eri tilanteissa ja itselle sopivalla tavalla.
Kirjallisen kokeen arviointiin tiukennus
Kirjallisen kokeen arviointiin tulee muutos 28.1. alkavasta hakujaksosta alkaen. Essee ja samalla koko valintakoe voidaan hylätä, jos esseessä on puutteita selkeydessä, täsmällisyydessä ja oikeakielisyydessä.
– Käytännössä muutos tarkoittaa sitä, että jos saa nolla pistettä esimerkiksi oikeakielisyyden arvioinnissa, ei voi tulla valituksi poliisikoulutukseen. Kirjallinen ilmaisutaito on yksi poliisityön keskeisistä elementeistä, ja haluamme entisestään korostaa sen merkitystä valintakoevaiheessa, toteaa Polamkin rehtori Kimmo Himberg.
Esseekoe mittaa poliisin ammatin kannalta tärkeitä kirjallisia perusvalmiuksia. Kokeessa arvioitavat avaintaidot ovat tutkivan kirjoittamisen eli vaativan referoinnin ja perustelemisen taitoja: kuinka hyvin hakija pystyy vertailemaan eri tekstien sisältöjä ja näkökulmia toisiinsa, tekemään omia johtopäätöksiä ja perustelemaan niitä sekä jäsentelemään omaa tekstiään.
Hakija vertailee esseessä kolmea artikkelia annetusta näkökulmasta. Kaksi vertailtavaa artikkelia on Kun isolla kengällä astuu, jää iso jälki -kirjasta ja yksi artikkeli jaetaan koetilaisuudessa.
Kirjallisen kokeen osuus kokonaispisteytyksessä on 30 prosenttia. Soveltuvuuden arvioinnista on jaossa 50 prosenttia pisteistä ja kuntokokeesta 20 prosenttia.
» Lisätietoa valintakokeen kirjallisesta kokeesta

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory