Mainos:Turvallisen vuodenvaihteen puolesta

NordenBladet ‚ÄĒ H√§meen poliisilaitos haluaa muistuttaa uudenvuodenjuhlijoita muutamista turvallisuuteen liittyvist√§ asioista:

Päihtymys ja ilotulitteiden käsittely eivät sovi lainkaan yhteen, päihtyneenä harkinta saattaa pettää tai puuttua kokonaan
Alle 18-vuotiaat eivät saa pitää hallussaan tai käyttää ilotulitteita
Ilotulitteita saa k√§ytt√§√§ aikav√§lill√§ 31.12.2019 klo 18‚Äď1.1.2020 klo 02
Suojalasien käyttö on pakollista

Muutama helppo ohjenuora turvalliseen uuteen vuoteen:
1. Osta ilotulitteita vain sellainen määrä, minkä pystyt varmasti ampumaan sallitussa ajassa, joka on 31.12.2019 klo 18 ja 1.1.2020 klo 02 välisenä aikana. Viranomaisilla on oikeus puuttua, mikäli ilotulitteiden ampuminen aiheuttaa häiriötä edellä mainitun ajan ulkopuolella.
2. Suunnittele ja valmistele ilotulitteiden käyttö jo etukäteen. Valitse turvallinen paikka ja avara paikka ilotulitteiden lähettämiselle. Raketit ja padat on tuettava kunnolla, jotta voit varmistua sivullisten turvallisuudesta. Vakavat henkilövahingot ja suuret omaisuusvahingot ovat vältettävissä, kun annettuja ohjeita noudatetaan ja toiminta on suunnitelmallista.
3. Hanki tarvittavat suoja- ja apuvälineet. Muista, että suojalasit ovat pakolliset ilotulitteiden ampujille.
4. Jos aiot käyttää alkoholia, ammu raketit suunnitellulla turvallisella tavalla ennen kuin aloitat alkoholin nauttimisen. Vastuuntuntoinen porukka estää liiaksi päihtynyttä kaveriaan käsittelemästä ilotulitteita.
5. Hätäraketit on tarkoitettu ainoastaan hätätapauksiin! Ampumalla hätäraketin vain huvin vuoksi, kuormitat turhaan viranomaisia. Viranomaisten on varmistuttava joka kerta, ettei hätäraketin ampuneella ole hätää.
6. √Ąl√§ luovuta ilotulitteita alle 18-vuotiaalle tai p√§ihtyneelle henkil√∂lle.
7. Vältä myös aiheuttamasta kohtuutonta haittaa metelistä kärsiville eläimille ja lemmikeille.
Mitä ilotulitteiden säilyttämisessä tulee ottaa huomioon?

Noudata huolellisuutta ja varovaisuutta. Pidä erityisesti huoli siitä, ettei ilotulitteita päädy lasten käsiin.
Asuinhuoneistossa tai huonetiloissa, joissa ihmisiä oleskelee, saa säilyttää yhteensä enintään 5 kg ilotulitteita tai muita pyroteknisiä välineitä. Säilytys ei ole luvallista kerrostalon ullakko- tai kellaritiloissa.
Lukitussa pihavarastossa tms. ilotulitusvälineitä ja muita pyroteknisiä valmisteita saa säilyttää enintään 25 kg. Tällaisen varastotilan tulee olla vähintään 10 metrin päässä asutusta rakennuksesta sekä vähintään 5 metrin päässä naapurin rajasta ja yleisestä tiestä.
Ilotulitteiden säilytyspaikan läheisyydessä ei saa olla lämmönlähteitä eikä sellaista tulenkäsittelyä, josta voisi aiheutua ilotulitteen syttyminen, eikä myöskään helposti syttyviä muita aineita.

Hämeen poliisi toivottaa alueensa asukkaille turvallista vuodenvaihdetta!

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory