Pahoinpitelyjä ja rattijuopumuksia Pohjois-Savossa

NordenBladet —

26.12.2019 klo 09.42Itä-Suomi
Hätäkeskukseen 25.12 hieman ennen iltayhdeksää tulleen ilmoituksen mukaan Kaavin Kaartotiellä on auto ajanut ulos ja kuljettajaa epäillään päihtyneeksi. Poliisi tavoitti paikkakuntalaisen hieman alle kolmekymppisen miehen kotoaan ja hänelle suoritetun seulonta-alkometrikokeen tulokseksi saatiin 0,69 milligrammaa alkoholia litrassa uloshengitysilmaa (vastaa noin 1,6 o/oo). Mies otettiin kiinni ja toimitettiin verikokeisiin Kuopion yliopistolliseen sairaalaan. Asiaa tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena ja liikenneturvallisuuden vaarantamisena.
Poliisipartio tavoitti joulupäivänä hieman ennen puolta yötä Kuopiossa 35 -vuotiaan miehen kuljettamasta henkilöautoa ilman ajo-oikeutta. Mies tavattiin ajosta seuraavan kerran 30 minuutin kuluttua päivän vaihduttua täpärästi tapaninpäivän puolelle. Mies on määrättynä entuudestaan ajokieltoon ja hänet on nyt tavattu ajamasta kolmen kuukauden sisällä jo seitsemän kertaa ilman vaadittavaa ajo-oikeutta. Miehen auto takavarikoitiin toistaiseksi poliisin haltuun tekojen jatkumisen estämiseksi. Asiaa tutkitaan kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja juttu etenee aikanaan syyttäjälle tekojen toistuvuuden vuoksi.
Hätäkeskukseen tapaninpäivänä aamukahden jälkeen tulleen ilmoituksen mukaan mies oli pahoinpidellyt toista miestä Vieremällä maaseudulla. Tilanteessa oli tullut riitaa samassa autossa matkustaneiden parikymppisen vieremäläismiehen ja alle kolmekymppisen iisalmelaisen miehen välille. Auton kuljettaja oli pysäyttänyt auton ja parikymppinen mies löi nyrkillä kasvoihin toista miestä auton ulkopuolella. Ensihoito kuljetti asianomistajan Iisalmen sairaalaan tarkastettavaksi. Alkoholilla epäillään olleen osuutta tapahtumien kulkuun. Asiaa tutkitaan pahoinpitelynä.
Hätäkeskukseen tapaninpäivänä aamukolmelta tulleen ilmoituksen mukaan Siilinjärven keskustassa sijaitsevassa ravintolassa on tapahtunut pahoinpitely. Tapahtumapaikalla asiaa selvitettäessä selvisi, että noin 25 -vuotias siilinjärveläisnainen on pahoinpidellyt kaksikymppistä siilinjärveläisnaista lyömällä, potkimalla ja kaatamalla maahan. Pahoinpitely oli jatkunut lyöden ja potkien uhrin ollessa maassa. Pahoinpitelyn motiivina vaikuttaa olevan mustasukkaisuusdraama miehestä. Alkoholilla epäillään olevan osuutta asiaan. Ensihoito tarkasti tapahtumapaikalla asianomistajan voinnin. Asiasta on kirjattu rikosilmoitus pahoinpitelystä.
Hätäkeskukseen tapaninpäivänä aamuviideltä tulleen ilmoituksen mukaan Iisalmessa hotelli Koljonvirran edustalla on pahoinpidelty miestä nyrkillä kasvoihin lyömällä. Tapahtumapaikalle mennyt poliisipartio sai selville, että alle parikymppinen mies oli lyönyt yli kolmekymppistä miestä kasvoihin. Tämänhetkisten tietojen mukaan asianomistajan vammat ovat lieviä. Syynä pahoinpitelylle oli ollut osapuolten välinen vanha riita. Asiassa on kirjattu rikosilmoitus pahoinpitelystä.
Tapaninpäivän aamuna ennen kuutta hätäkeskus ilmoitti poliisipartioille ojaan ajaneesta autosta Juankoskella Uudenkyläntiellä. Tapahtumapaikalla selvisi, että vasemmalle kaartuvassa mutkassa paikkakuntalainen noin 25 -vuotias mieskuljettaja oli menettänyt autonsa hallinnan suistuen ojaan, katkaissen yhden valaisinpylvään ja pysähtyen lopulta pihaliittymän ojarumpuun. Tapahtumapaikalla olleiden jälkien perusteella autoa oli kulkenut sivuluisussa ennen onnettomuutta. Auton kuljettaja oli selvästi päihtynyt ja hänelle suoritetun puhalluskokeen tulokseksi saatiin 1,35 o/oo. Ensihoito tarkasti kuljettajan voinnin tapahtumapaikalla. Kuljettaja ei loukkaantunut tilanteessa. Kuljettaja otettiin kiinni ja toimitettiin verikokeisiin Kuopion yliopistolliseen sairaalaan. Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena sekä törkeänä rattijuopumuksena.
Joulupäivänä iltakuuden aikaan hätäkeskus ilmoitti auraustraktorille tapahtuneesta onnettomuudesta Tuusniemellä. Auraustilanteessa traktorin aura oli tökännyt yllättäen maahan ja kuljettaja oli lentänyt äkkipysäyksestä johtuen ikkunan läpi ulos traktorista osuen etukuormaajaan. Ulos lentänyt sai vammoja ylävartaloonsa. Ensihoito kuljetti osallisen Kuopion yliopistolliseen sairaalaan tarkempiin tutkimuksiin. Poliisi selvittelee tapahtumaa yhdessä työsuojeluviranomaisten kanssa.

Lähde: Poliisi.fierror:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory