Mainos:Epäillyt autovarkaat vaihtoivat auton avaimen toiseen autokaupan yhteydessä – Poliisi kehottaa myyjiä varovaisuuteen käytettyjen autojen kaupassa

NordenBladet —

10.12.2019 klo 12.15Helsinki
Helsingin poliisilaitos on tutkinut marraskuun alkupuolella tapahtunutta kolmen henkilöauton törkeää varkautta Helsingissä ja Vantaalla. Kaikissa kolmessa tapauksessa autot ovat olleet myynnissä yksityisillä henkilöillä internetissä. Henkilöauto on anastettu pian sen jälkeen kun ostoaikeissa olleet henkilöt ovat käyneet katsomassa autoa.
Esitutkinnan mukaan 11.11.2019 ulkomaalaistaustainen, englantia puhunut mieshenkilö oli ottanut yhteyttä Helsingissä asuvaan henkilöön, joka myi autoaan internetissä. Mies oli halunnut koeajaa auton ja tullut paikalle toisen ulkomaalaistaustaisen, englantia puhuneen miehen kanssa.
Myynnissä olleet autot ovat olleet niin uusia, että ne toimivat transponder-avaimilla.
– Miehet ovat kaupanteon yhteydessä halunneet nähdä auton kummatkin avaimet. Jossakin vaiheessa epäillyt ovat vaihtaneet auton avaimet siten, että myyjälle on jäänyt käteen niin sanottu tyhjä avain, joka ei ole toiminutkaan. Myyjä on myöhemmin huomannut, että hänen autonsa on kadonnut parkkipaikalta, kertoo rikoskomisario, tutkinnanjohtaja Outi Petersohn-Järvinen Helsingin poliisilaitokselta.
Poliisin mukaan kaksi muuta epäiltyä törkeää varkautta ovat edenneet lähes samalla tavalla kuin ensimmäinen. Ne tehtiin 19.11.2019 Vantaalla ja Helsingissä, jossa autoa oli tullut katsomaan kaksi englantia puhuvaa ulkomaalaistaustaista henkilöä. Yksi autoista ja epäillyistä varkaista saatiin pysäytettyä Tallinnan satamassa. Toinen anastetuista autoista on edelleen kateissa, kolmas luovutettu omistajalleen.
Esitutkinta kaikissa kolmessa epäillyssä tapauksessa on loppusuoralla. Poliisi on vanginnut yhden epäillyn tapauksiin liittyen, ja asiaa käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa tammikuun lopussa. Kaksi muuta epäiltyä on vangittu poissaolevina. Heistä on tehty eurooppalainen pidätysmääräys.
Poliisi kehottaa yleiseen varovaisuuteen internetissä käytävässä autokaupassa.
– On mahdollista, että kyseinen toimintamalli ilmenee jossakin vaiheessa uudelleen. Ihmisten kannattaa pitää silmät auki myyntitilanteissa ja olla avainten kanssa erityisen tarkkoina, Petersohn-Järvinen ohjeistaa.

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory