Liperissä maaliskuussa tapahtunut puolustusvoimien kuorma-auton ja henkilöauton välinen kuolonkolari siirtyy syyteharkintaan

NordenBladet —

26.11.2019 klo 14.04Itä-Suomi
Poliisi sai 6.3.2019 aamukahdeksalta tiedon, että Liperissä Polvijärventien ja Mertalammentien risteyksessä oli tapahtunut vakava liikenneonnettomuus, jossa oli osallisena armeijan kuorma-auto ja henkilöauto.
Tapahtumapaikkatutkinnassa kävi ilmi, että henkilöauto oli ajanut Polvijärventietä pitkin kohti Joensuuta, kun Polvijärventien risteykseen oli ajanut Mertalammentietä pitkin puolustusvoimien kuorma-auto. Ajoneuvot olivat törmänneet toisiinsa siten, että henkilöauton keula painui kuorma-auton alle. Henkilöauton kuljettajana toiminut noin 35-vuotias nainen loukkaantui vakavasti onnettomuudessa ja hän kuoli saamiinsa vammoihin myöhemmin sairaalassa. Nainen oli henkilöautossa yksin. Kuorma-autossa olleet kuljettaja ja 13 matkustajaa eivät loukkaantuneet onnettomuudessa. Kuorma-auton kuljettaja oli kuljettamassa Onttolan rajajääkärikomppanian varusmiehiä harjoitukseen. Rajavartiolaitoksen Onttolan rajajääkärikomppaniassa ei ole omia sotilaskuljettajia ja näin ollen kuljettajat ja kuorma-autot harjoituksia varten hankitaan puolustusvoimilta Kainuun prikaatista.
Tapauksen esitutkinta on saatu päätökseen. Tutkinnassa on käynyt ilmi, että Mertalammentien tieltä tultaessa Polvijärventielle on pakollista pysäyttämistä osoittava STOP-liikennemerkki, jota kuorma-auton kuljettaja ei noudattanut ajaessaan Polvijärventielle. Onnettomuuden aikaan vallitsi kirkas talvinen ajosää. Ilman lämpötila oli -15 astetta ja aurinko paistoi kuorma-autosta katsottuna melkein suoraan takaapäin. Mertalammentie on Polvijärventietä alempana ja Mertalammentieltä on huono näkyvyys Polvijärventielle.
Poliisi on myös selvittänyt varuskunnan tapahtumia edelliseltä illalta ja onnettomuuspäivältä. Mitään poikkeavaa esimerkiksi kuorma-auton kuljettajana toimineen henkilön lepoaikoihin liittyen ei havaittu.
Kuorma-auton kuljettajana toiminutta varusmiestä epäillään esitutkinnan päättyessä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä kuolemantuottamuksesta ja palvelusrikoksesta. Esitutkintamateriaali on siirtynyt syyteharkintaan.

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory