Mainos:

Liikenne Helsingin keskustassa itsenäisyyspäivänä 6.12.2019

NordenBladet —

25.11.2019 klo 15.16Helsinki
Julkinen liikenne ja ajoneuvoliikenne yleisesti
Itsenäisyyspäivän viettoon liittyvät perinteiset juhlallisuudet ja muut tapahtumat aiheuttavat muutoksia julkisen liikenteen reitteihin sekä poikkeuksia ja katkoksia yleiseen ajoneuvoliikenteeseen Helsingin keskustan alueella 6.12.2019 noin klo 12.00 – 7.12.2019 noin klo 01.00 välisenä aikana.
Itsenäisyyspäivän vastaanotto Presidentinlinnassa
Itsenäisyyspäivän vastaanotto Presidentinlinnassa aiheuttaa muutoksia julkisen liikenteen reitteihin noin klo 18.00 alkaen. Mariankatu Presidentinlinnan kohdalta eristetään ajoneuvoliikenteeltä linnan täytön ja purkuvaiheen ajaksi.
Ohjeet takseille
Juhlavieraat tuodaan Mariankadun pääoville Aleksanterinkadun läpi ja Pohjoisesplanadilla heidät jätetään Presidentinlinnan edustalle. Juhlien purkuvaiheessa taksien odotuspaikat ovat Mariankadulla ja Kauppatorilla Suomenlinnan lautan kohdalla.
Kulkueet ja mielenosoitukset
Ylioppilaiden soihtukulkue lähtee liikkeelle Hietaniemestä klo 17.00 edeten reittiä Hietaniemenkatu–Arkadiankatu–Mannerheimintie–Pohjoisesplanadi–Mariankatu–Aleksanterinkatu­–Senaatintori. Kulkueen arvioidaan saapuvan Senaatintorille klo 18.00. Kulkue aiheuttaa reitillään katkoksia liikenteeseen.
Mielenosoituksia on ilmoitettu järjestettävän iltapäivästä alkaen. Jos mielenosoitukset toteutuvat, ne aiheuttavat katkoksia liikenteeseen tai estävät ajoneuvoliikenteen kokonaan joksikin aikaa. Alustavasti kulkureitteinä ovat ainakin Taka-Töölön katuverkosto ja Mannerheimintie. Mielenosoituksista tiedotetaan lisää myöhemmin, kun tiedot tarkentuvat.
– Yksityisautoilua keskustassa kannattaa itsenäisyyspäivänä välttää, sillä liikenne tulee seisahtelemaan kulkueiden ja mielenosoitusten vaikutusalueilla, suosittelee liikennejärjestelyistä vastaava ylikomisario Jarkko Lehtinen Helsingin poliisilaitokselta.

Lähde: Poliisi.fierror:
Copyright © NordenBladet 2008-2020 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory