Vaatevarkaiden saalis päätyi oikeille omistajille

NordenBladet — Poliisin kenttäpartioiden ja rikostutkinnan sekä vaatteiden anastusrikoksen uhriksi joutuneiden myymälöiden yhteistyöllä oli ratkaiseva merkitys, kun poliisi sai selvittääkseen näpistyksen. Näpistyksestä kehkeytyi lopulta isomman varkausvyyhdin selvitys, joka saatiin hoidettua yhteistyöllä parissa vuorokaudessa.
Poliisi sai 17.11.2019 tehtävän, jonka mukaan rovaniemeläisessä liikkeessä oli vartijan kiinniottama mieshenkilö, jota epäiltiin näpistyksestä. Partion mennessä paikalle selvittämään tapausta kävi ilmi, että mies oli tullut kauppaan kahden muun henkilön kanssa.
Poliisin selvittäessä asiaa tarkemmin ilmeni, että kolmikon käyttämässä autossa oli runsas määrä anastetuksi epäiltyjä vaatteita. Ajoneuvo toimitettiin poliisiasemalle tarkempaa tutkimusta varten ja myös epäillyt tekijät päätyivät poliisiasemalle säilöön.
Ajoneuvosta löytyneiden vaatteiden alkuperää alettiin selvittää poliisin rikostutkijoiden toimesta, jolloin ilmeni, että ajoneuvossa olleet noin kuusi isoa säkillistä vaatetta oli anastettu eri liikkeistä ympäri Rovaniemeä edellisten kahden vuorokauden aikana.
Omaisuutta palautettiin poliisin toimesta liikkeisiin noin 3 200 euron edestä. Tekijät jäivät tällä kertaa ilman rikoshyötyä, koska omaisuus päätyi oikeille omistajilleen.
Tapahtunutta on tutkittu varkauksina. Asia saatetaan palautetusta omaisuudesta huolimatta syyteharkintaan ja ratkaistaneen aikanaan oikeudessa.

Lähde: Poliisi.fierror:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory