HSL uusi matkakortinlukija on matkustajien mielestä fiasko, katastrofi, täysi susi, törkeän huono, liian hidasta, liian monta painallusta, hankalaa

OHMYGOSSIP – Helsingin seudun liikenteen (HSL) uusi matkakortinlukija on matkustajien mielestä täysi susi, selviää Ylen kyselystä. Kyselyyn vastasi 140 matkustajaa. Kaikki vastanneet matkustajat arvostelivat uutta matkakortinlukijaa vaikeaksi ja hitaaksi käyttää. Ylen vastauksissa kommentoitiin myös sitä, että kosketusnäyttölaitetta ei voi käyttää hanskat kädessä, laitteen tekstit vilahtavat liian nopeasti ja niitä on vaikea lukea. Lisäksi matka-ajan ja kortilla olevan arvon tarkistus ei käyttäjien mukaan onnistu.

“Suoraan helvetistä. Miten Suomessa on näinkin yksinkertainen asia onnistuttu tekemään tolkuttoman vaikeaksi ja vielä kalliilla?,” yksi Ylen kyselyyn vastannut matkustaja kommentoi. HSL:n uudessa matkakortinlukijassa valitaan ensin matkustusalue, jonka jälkeen painetaan OK-painiketta. Vasta lopuksi näytetään matkakorttia. Vanhassa matkakortinlukijassa näytettiin ensin matkakorttia ja vasta sitten valittiin vyöhyke. “Uusi järjestelmä on aivan susi. Todella vaikea jopa aikuisen tietää, mitä ostaa ja mitä painaa. Lisäksi sijoitettu niin huonosti, ettei aina edes näe laitteen tekstiä,” Ylen kyselyssä kommentoidaan.

Matkakortinlukijat on uusittu, koska HSL:n mukaan vuonna 2012 käyttöön otettu vanha järjestelmä on elinkaarensa lopussa. Lippu- ja informaatiojärjestelmän kokonaishinta on 60 miljoonaa euroa. HSL:n ryhmäpäällikkö Risto Vaattovaara kertoo Ylelle, että HSL aikoo vielä viilata uusien matkakortinlukijoiden näyttöjä sekä tehdä pieniä parannuksia käyttöliittymään.

Lähde: Yle.fi

SaveMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory