Poliisi valvoo tehostetusti pikkujoululiikennettä

NordenBladet —

14.11.2019 klo 12.49Poliisihallitus
Poliisi valvoo tehostetusti liikennettä marraskuun kahtena viikonloppuna 15.–17.11. ja 22.–24.11. raittiina pikkujoululiikenteessä -teemalla.
Valvontajakson aikana poliisi järjestää puhallusratsioita etenkin illalla ja yöllä. Kuljettajien ajokunto voidaan tarkastaa myös viikonlopun aamuliikenteessä.
– Ravintolaan tai muuhun juhlapaikkaan lähdettäessä auto on syytä jättää kotiin ja käyttää esimerkiksi julkisia kulkuvälineitä, jos aikoo juhlistaa pikkujouluja alkoholilla. Tärkeää on myös muistaa kiinnittää heijastin tai useampikin päällysvaatteisiin turvaamaan jalkaisin tapahtuvaa liikkumista, poliisitarkastaja Timo Ajaste Poliisihallituksesta muistuttaa.
Rattijuopumusvalvonnan ohella poliisi valvoo myös yleistä järjestystä ja turvallisuutta etenkin anniskelupaikkojen läheisyydessä.
– Näkyvä valvonta ravintoloiden ja baarien lähettyvillä ennalta estää järjestyshäiriöitä ja estää myös päihtyneenä ajoon lähtemistä, Ajaste toteaa.
Rattijuopumusonnettomuuksissa on tänä vuonna tammi-syyskuun aikana kuollut tai loukkaantunut yhteensä 399 ihmistä.
– Viime vuosina juuri marraskuu on vakavissa rattijuopumusonnettomuuksissa ollut vuoden synkimpiä kuukausia, Timo Ajaste sanoo.

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory