Mainos:Takaa-ajoa Tampereella

NordenBladet ‚ÄĒ Kello 20.10 tapahtui Ekoj√§rventiell√§ Sastamalassa pakettiauton ulosajo. Pakettiauto oli ajanut Ekoj√§rventiet√§ Sastamalasta kohti Vesilahtea. Kuljettaja menetti loskaisella tiell√§ ajoneuvonsa hallinnan ja auto suistui tien oikeanpuoleiseen ojaan. Auto vaurioitui pohjasta ja keulasta. Henkil√∂vahingoilta v√§ltyttiin.
Kello 20.40 poliisi sai ilmoituksen ulosajosta Karkunkyläntiellä Sastamalassa. Poliisipartion tullessa paikalle ei siellä ollut enää kuin ulosajettu henkilöauto, joka oli jätetty tapahtumapaikalle. Ajoneuvolla oli ajettu Karkunkyläntietä Ellivuoren laskettelukeskuksen suunnasta kohti Pirkanmaantietä. Laskettelukeskuksen jälkeen olevassa jyrkähkössä ylämäessä ajoneuvo oli suistunut tien vasemmalle puolelle ojaan niin että auton peräosa oli jäänyt noin 1,5 metriä ajoradan puolelle. Tapahtumapaikalla on vastakkaisesta ajosuunnasta katsottuna jyrkähkö alamäki ja näkyvyys oli kaarteen johdosta rajoittunut. Tapahtuma-aikaan oli pimeää, eikä tienosuus ollut valaistu. Ajo-olosuhteet olivat hankalat loskaisen ja osittain jäisen tienpinnan takia. Ulosajaneessa autossa oli kesärenkaat. Poliisi tavoitti puhelimitse ajoneuvon kuljettajan, jota kehotettiin kiireellisesti järjestämään ajoneuvonsa pois tapahtumapaikalta. Tapahtunutta tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena.
Kello 21.11 aikaan poliisipartio havaitsi Tampereella VT3:lla sankassa räntäsateessa henkilöauton, jonka takavalot olivat täysin pimeänä. Henkilöauto oli ajamassa Lahdesjärven kohdalla kohti Tamperetta, kun poliisipartio kytki pysäytysvalot päälle. Ajoneuvo ajoi tien sivuun, mutta toisen poliiseista noustessa partioautosta, se lähtikin kiihdyttämään kohti Tamperetta. Moottoritieltä pakomatka jatkui Viinikan liikenneympyrän kautta Tammelaan ja sieltä Kekkosentielle. Hervannan valtaväylän ja Sammon valtatien risteyksessä pakeneva auto kääntyi kohti Takahuhtia ja sieltä Linnainmaan kautta edelleen Leinolaan. Ajoneuvo saatiin pysähtymään vasta noin puolen tunnin pakomatkan jälkeen Kangasalan Vääränkalliontielle. Pakenevaa ajoneuvoa yritettiin pysäyttää usean poliisipartion voimin, mutta se jatkoi ajoaan huomattavalla ylinopeudella ja aiheuttaen lukuisia vaaratilanteita. Ajoneuvon kuljettajaksi ilmeni noin 30-vuotias mies. Ajoneuvo oli ilmeisesti luvatta käyttöön otettu. Turvallisuustarkastuksen yhteydessä miehen hallusta löytyi epäiltyä huumausainetta ja ajoneuvosta löytyi etsinnän yhteydessä käsiaseeseen kuuluva äänenvaimennin. Kuljettajaa epäillään mm. törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta, moottorikulkuneuvonkäyttövarkaudesta, huumausaineen käyttörikoksesta, ampuma-aserikoksesta ja haitanteosta virkamiehelle.
Kello 21.30 henkilöauto törmäsi jalankulkijaan Tampereella Vainionkadun ja Kalevan puistotien risteyksessä. Jalankulkija oli ylittänyt Kalevan puistotietä Vainionkadun risteyksessä olevaa suojatietä pitkin. Kalevan puistotietä etelän suunnasta tuli samaan aikaan henkilöauto, joka osui jalankulkijaan. Ajoneuvon kuljettaja ei ollut havainnut suojatiellä ollutta jalankulkijaa. Ajoneuvon nopeus oli törmäyshetkellä ollut noin 40 km/h tunnissa. Ensihoitoyksikkö tarkisti jalankulkijan vammat. Tapahtumaa tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena.
Kello 22.15 ajoi henkilöauto ulos tieltä Tampereella 9 tiellä Linnainmaan kohdalla. Henkilöauto oli ajanut 9 tietä ja lähtenyt ohittamaan edellä ajanutta toista henkilöautoa. Ohitustilanteessa kuljettaja kuitenkin menetti ajoneuvonsa hallinnan ja ajautui tien oikeanpuolen ojanpenkkaan. Ajoneuvo pyörähti renkaillaan ympäri. Ajoneuvo vaurioitui ulosajossa täysin. Henkilövahingoilta vältyttiin. Tapahtunutta tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena.
Kello 23.11 poliisi pysäytti Tampereella Pinninkadulla henkilöauton, jota kuljetti ajo-oikeudeton noin 40-vuotias mies. Kuljettajalle suoritettu puhalluskoe antoi nollatuloksen, mutta huumepikatestin tulos oli positiivinen. Turvallisuustarkastuksen yhteydessä kuljettajan hallusta löytyi lääkkeitä ja epäiltyä huumausainetta. Ajoneuvoon suoritetussa etsinnässä löytyi lisää epäiltyä huumausainetta. Kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, törkeästä huumausainerikoksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.
Kello 1.23 oli Valkeakoskella Toijalantiellä henkilöauton ulosajo. Kuljettaja menetti ajoneuvonsa hallinnan ajaessaan Toijalantietä kohti Valkeakoskea ja ajautui vastaantulevien kaistan yli tien vasemmalle puolelle ojaan. Henkilövahingoilta vältyttiin.
Perjantai-illan aikana poliisi kirjoitti Sisä-Suomen alueella useita sakkoja autoilijoille liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Noin 20-vuotias mies luistatti autonsa perää Leppästensuonkadulla Tampereella. Poliisipartio oli havainnut, kuinka kyseinen kuljettaja oli useammassa risteyksessä ajanut perää luistattaen. Nokialla Nuijamiestentiellä sijaitsevan marketin pysäköintialueella noin 19-vuotias nainen kuljetti henkilöautoa luisuttaen sitä käsijarrulla. Samaisella pysäköintialueella oli muita ajoneuvoja ja osa niistä oli liikkeellä. Tampereella Uudenkylänkadulla noin 23-vuotias mies kuljetti henkilöautoa luisuttaen sitä ajoradalla sekä jäähallin pihassa. Tiellä ja jäähallin pihassa oli samaan aikaan muuta liikennettä. Keuruulla Yliahontiellä noin 21-vuotias mies luistatti autoaan tien puolelta toiselle. Kyydissään hänellä oli kaksi matkustajaa. Pihtiputaalla noin 19-vuotias mies ajoi tahallisesti perä luisussa tullessaan pyörätieltä Viitasaarentielle. Pyörätiellekään hänellä ei ollut asiaa henkilöautollaan.

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory