Lahtelaista ravintolaa epäillään ihmiskaupparikoksista

NordenBladet —

01.11.2019 klo 08.59Häme
Hämeen poliisilaitos on tutkinut lahtelaisessa ravintolassa tapahtuneiksi epäiltyjä ihmiskaupparikoksia. Esitutkinnassa saadun selvityksen perusteella lahtelaisessa ravintolassa on vuosina 2016 – 2018 työskennellyt kaksi ulkomaalaistaustaista henkilöä, joiden tosiasiallinen työaika on ollut keskimäärin 12 tuntia päivässä ilman viikoittaisia vapaita tai lomapäiviä niin, että he ovat työskennelleet käytännössä viikon jokaisena päivänä. Työntekijöille ei ole maksettu lain ja työehtosopimuksen edellyttämää palkkaa heidän tekemästään työstä, vaan korvaukset ovat olleet minimaaliset tehtyyn työhön nähden. Toinen työntekijöistä on kertomansa mukaan pitänyt vain yhden vapaapäivän noin viiden kuukauden mittaisen työsuhteensa aikana. Hänen saamatta jäänyt palkkansa on esitutkinnassa saatujen tietojen perusteella noin 23.000 euroa. Toinen asianomistaja on työskennellyt ravintolassa 16,5 kuukautta, jona aikana hän on kertomansa mukaan saanut pitää yhteensä yhdeksän vapaapäivää. Hänen osaltaan saamatta jääneet palkat niihin liittyvine lisineen ovat esitutkinnassa saadun selvityksen perusteella noin 77.000 euroa.
Työntekijät ovat asuneet työnantajan ja tämän perheen kanssa samassa asunnossa, joka on ollut kooltaan kaksi huonetta ja keittiö. Heillä ei kertomansa mukaan ole käytännössä ollut lainkaan vapaa-aikaa, vaan he ovat työskennelleet ravintolassa ja viettäneet illat työnantajan kotona. Työntekijät eivät ole rikosten tapahtuma-aikaan osanneet suomen kieltä. Suoritetun esitutkinnan perusteella on syytä epäillä, että työnantaja on hallinnut kahta alaistaan työntekijää heissä aiheuttamansa pelon perusteella ja koska työntekijät eivät ole olleet tietoisia oikeuksistaan Suomessa. Molempien työntekijöiden osalta on esitutkinnassa tutkittu myös pahoinpitelyrikoksia, joista epäiltynä on ollut heidän työnantajansa.
Esitutkinta on valmistunut kahdessa työperäistä ihmiskauppaa koskevassa rikosasiassa ja rikosasiat on siirretty esitutkinnasta syyteharkintaan aluesyyttäjälle Itä-Suomen syyttäjäalueen Lahden toimipaikkaan. Rikoksesta epäilty on molemmissa rikosasioissa sama henkilö ja epäillyt teot ovat tapahtuneet samassa ravintolassa.

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory