Moottoripyörä on tehokas työväline poliisille

NordenBladet —

31.10.2019 klo 13.53Länsi-Uusimaa
Länsi-Uudellamaalla määrättiin moottoripyöräpoliisien toimesta kesän aikana 400 ajokieltoa
Moottoripyöräpoliisien kausi on päättymässä 1.11.2019 ja kypärät vaihtuvat pipoihin. Länsi-Uudellamaalla moottoripyörät ovat olleet erittäin tehokkaasti käytössä kuluneen kauden aikana. Ajokilometrejä kertyi yhteensä yli 100 00 ja pelkästään ajokieltoja määrättiin moottoripyöräpoliisien toimesta noin 400 kpl. Työtehtäviin sisältyi muun muassa liikenteen valvontaa, kiinniottoja, onnettomuustilanteissa auttamista sekä tilanteiden ennalta ehkäisyä ja valtiovierailujen turvaamista.
– Moottoripyörä on väline muiden joukossa, mutta erittäin tehokas liikenteen valvontaan sekä sellaisissa tilanteissa, joihin poliisiautolla ei päästä. Ennalta estävä vaikutus on kuitenkin moottoripyöräpoliisin yksi merkittävimmästä tehtävistä, kertoo ylikonstaapeli Hannu Kontola Länsi-Uudenmaan poliisista.
Mopoilijoiden asenteissa havaittavissa negatiivista muutosta
Kesän aikana Länsi-Uudenmaan poliisi sai Hätäkeskuslaitoksen kautta lukuisia valvontapyyntöjä taajama-alueilla kaahailevista mopoilijoista. – Valitettavana ilmiönä oli havaittavissa mopoikäisten asenteiden huonontumista, mikä näkyi mopojen huonossa kunnossa, karkuun ajamisina sekä riskien vähättelyinä, korostaa Kontola. – Tulemme kiinnittämään tähän erityistä huomiota myös jatkossa ja miettimään keinoja ongelman poistamiseksi.
Ennakointi ja ajoneuvon kunto avainasemassa syyskaudella mopoilevilla
Osa kaksipyöräisillä liikkuvista jatkavat vielä ajokautta. Poliisi haluaa muistuttaa heitä kiinnittämään erityistä huomiota pyöriensä valojen ja renkaiden kuntoon. Autoilijoiden on vaikeampi havaita kaksipyöräisiä ajoneuvoja pimeällä, joten ennakointi on myös tärkeää. Lisäksi märät tien pinnat, lehdet ja neulaset sekä kylmyys heikentävät kitkaa. – Rengassäädökset koskevat myös kaksipyöräisiä moottoriajoneuvoja. Ei olisi lainkaan huono idea vaihtaa nastoja alle jo nyt, kehottaa Kontola.
Lisätietoja antaa ylikonstaapeli Hannu Kontola, p. 029 543 8631

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory