Poliisi tehostaa rikostutkintaa valvontakameroiden kartastolla

NordenBladet —

30.10.2019 klo 13.23Poliisihallitus
Valtakunnallinen kameravalvontakartasto on otettu käyttöön poliisissa. Kameravalvontakartasto on poliisin, tullin ja rajavartiolaitoksen (PTR-viranomaiset) yleisillä alueilla sijaitsevien valvontakameroiden sijaintien tallennusalusta.
Kartastoon kerätään asianomaisten kamerahaltijoiden suostumuksella kameroiden sijaintitietoja sekä kameroita omistavien henkilöiden yhteystietoja.
– Kartaston tarkoituksena on auttaa poliisilaitosten henkilöstöä hyödyntämään paremmin olemassa olevia valvontakameroita ja niiden parantunutta kuvanlaatua. Kartaston ja sen sisältämien yhteystietojen avulla poliisin on nopeampi saada kuvamateriaalia erilaisista rikostapauksista, poliisitarkastaja Pekka Sallinen Poliisihallituksesta kertoo.
Kameranvalvonta voidaan selvittää jo rikosilmoitusta tehtäessä
Poliisi toivookin nyt kameravalvontavälineistöjen omistajilta apua kartaston täydentämisessä.
– Tavoitteenamme on saada valtaosa Suomessa olevista valvontakameroista poliisin kartastoon, jolloin myös rikoksien tutkinta on tehokkaampaa. Tällöin poliisin ei tarvitse aina erikseen selvittää, onko tapahtumapaikalla ollut jonkun tasoista kameravalvontaa. Kartaston avulla tämä selvitys on mahdollista tehdä jo rikosilmoitusta vastaanottaessa, jolloin myöskään tallenteet eivät ehdi tuhoutua kameravalvontajärjestelmissä, Pekka Sallinen sanoo.
Tietojen luovuttaminen vapaaehtoista
Sallinen korostaa, että kameravalvontakartaston kautta poliisilla ei ole minkäänlaista pääsyä kameroiden käyttöjärjestelmiin. Tietojen luovuttaminen kartastoon on myös vapaaehtoista.
– Poliisilaitokset tulevatkin lähestymään eri kameravalvojia kartaston täydentämiseksi virallisella pyynnöllä, hän kertoo.
Omia kameravalvontaan liittyviä tietoja voit luovuttaa, muuttaa tai poistaa poliisin www-sivuilla olevien sähköpostiosoitteiden kautta. Sivuilta löydät myös tarkemmat ohjeet niistä tiedoista, joita poliisi kerää kartastoonsa.
Lisää tietoa poliisin verkkosiivulla osoitteessa https://www.poliisi.fi/kameravalvontakartasto

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory