Poliisi epäilee, että helsinkiläismiehen tiedoilla väärennettiin henkilökortti ja nostettiin lainoja eri rahoituslaitoksista yli 100 000 euron edestä – Tunnistatko epäillyn tekijän kuvasta?

NordenBladet —

29.10.2019 klo 10.30Helsinki
Poliisille tehtiin 22.10.2019 rikosilmoitus, jonka mukaan helsinkiläisen miehen henkilötiedoilla oli onnistuttu hankkimaan oikeudettomasti lainoja useista eri rahoituslaitoksista.
– Epäilemme, että asianomistajan tiedoilla on valmistettu suomalainen henkilökortti, johon on laitettu petollisesti pankeissa asioineen henkilön valokuva. Väärennetyllä henkilökortilla on onnistuttu avaamaan kahdessa pankissa pankkitilit, joihin liitetyillä verkkopankkitunnuksilla on onnistuttu ottamaan asianomistajan nimissä lainoja eri rahoitusyhtiöiltä, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Hannu Kortelainen Helsingin poliisilaitokselta.
Poliisi tutkii epäiltyjä rikoksia törkeinä petoksina ja identiteettivarkautena. Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet lokakuun 2019 aikana.
– Vuoden 2019 aikana on tullut ilmi muutamia tapauksia, joissa esimerkiksi pankin tai teleoperaattorin asiakaspalveluhenkilöstölle on tilinavaustapahtuman tai mobiilivarmenteen hankkimisen yhteydessä esitetty hyvätasoisia väärennettyjä henkilöasiakirjoja.
– Väärennökset ovat olleet tasokkaita, mutta asiakirjan huolellisessa tarkastuksessa niin sanottujen turvatekijöiden puute olisi ollut havaittavissa. Asiakirjojen turvatekijät pitää toki tietää ja niihin pitää osata kiinnittää huomiota, esimerkiksi henkilökortissa on useita turvatekijöitä, joiden avulla väärennös on paljastettavissa, Kortelainen sanoo.
Poliisi kehottaakin asiakaspalvelutehtävissä toimivia erityiseen huolellisuuteen henkilöasiakirjojen oikeellisuuden varmistamisessa erityisesti niin sanotuissa kriittisissä henkilöllisyysasiakirjojen tarkistustilanteissa, kuten pankkitilin ja mobiilivarmenteen avauksissa.
Poliisi julkaisee valvontakamerakuvan rikoksesta epäillyn tavoittamiseksi ja uusien rikosten estämiseksi. Poliisi epäilee, että henkilökortin kuvassa oleva henkilö on sama kuin rahalaitoksen valvontakameran kuvassa.
Epäiltyjen tunnistamiseksi pyydetään lähettämään vihjeitä Helsingin poliisille osoitteeseen analyysi.helsinki@poliisi.fi
Epäilty tekijä kuva 1jpg, 43,9 kB
Epäilty tekijä kuva 2jpg, 16,9 kB

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory