Arvokuljetusryöstön tutkinta etenee: yksi vangittu (Jatkotiedote)

NordenBladet —

25.10.2019 klo 13.24Lounais-Suomi
Lounais-Suomen poliisi on kiinniottanut keskiviikkona yhden miehen vuonna 2002 tapahtuneeseen Turun arvokuljetusryöstöön liittyen. Varsinais-Suomen käräjäoikeus vangitsi hänet tänään perjantaina 25.10. todennäköisin syin epäiltynä törkeästä ryöstön yrityksestä ja kahdesta murhan yrityksestä. Käräjäoikeus tekee lopullisen arvion miehen syyllisyydestä mahdollisessa pääkäsittelyssä.
Kiinniotettu, pääkaupunkiseudulla asuva mies on syntynyt 70-luvun puolivälissä, ja hänen epäillään kuuluvan järjestäytyneeseen rikollisryhmään. Poliisi pääsi epäillyn jäljille peruspoliisityöllä, vanhaa ja uutta tietoa yhdistelemällä.
Tutkinnassa on selvinnyt, että tekijöillä on ollut etukäteistietoa arvokuljetusauton rakenteesta ja suojauksesta.
Tampereentien Prisman pihalla tapahtunut arvokuljetusryöstön yritys on poikkeuksellinen tapaus Suomen rikoshistoriassa. Kyseessä on suunnitelmallinen ja ammattimaisesti organisoitu teko, joka aikoinaan oli erittäin vaarallinen sekä sivullisia että poliisia kohtaan.
Toukokuun jälkeen poliisi on saanut lähes 20 uutta vihjettä yleisöltä. Poliisi kiittää yleisöä vihjeistä ja tiedoista, jotka ovat omalta osaltaan edesauttaneet tutkintaa.
Poliisi jatkaa teon tutkintaa. Tutkinnan edistymisestä huolimatta poliisille voi edelleen kertoa arvokuljetusryöstön yritykseen liittyvistä tiedoista joko lähettämällä sähköpostia osoitteeseen vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi tai soittamalla puhelinnumeroon 050 456 2243.
Tutkinnallisista syistä johtuen poliisi ei voi kertoa tässä vaiheessa asiasta enempää.
Poltettu pakoautoPNG, 715,5 kB
Kuva pihaltaPNG, 356,1 kB

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory