Törkeästä rattijuopumuksesta epäilty ajoi kolarin ja poistui paikalta Kiuruvedellä

NordenBladet —

21.10.2019 klo 11.06Itä-Suomi
Poliisipartio sai sunnuntaina päivällä kello 15 aikaan tehtävän Kiuruvedelle Liittoperäntielle, missä oli tapahtunut kahden henkilöauton välinen kolari ja toinen osapuoli oli poistunut paikalta. Paikalla olleen ilmoittajan mukaan hän oli ollut kääntämässä autoaan Liittoperäntiellä, kun hänen autoonsa oli törmännyt henkilöauto. Ilmoittajan mukaan hän oli havainnut kovalla nopeudella tulleen auton, mutta ei ollut ehtinyt peruuttaa kokonaan pois alta. Auto oli jatkanut matkaansa, mutta oli tullut hetken kuluttua takaisin, mutta oli ajanut tapahtumapaikan ohi alkuperäiseen tulosuuntaansa.
Törmäyksen nähnyt todistaja oli nähnyt myöhemmin kolaripaikalta poistuneen auton ja yrittänyt pysäyttää sen ajamalla auton edessä. Auto oli ohittanut todistajan auton ja alkanut yllättäen peruuttamaan kohti todistajan autoa, mutta tämä oli ennättänyt itse peruuttaa alta pois.
Poliisipartion ollessa matkalla heille tuli tieto, että kolaripaikalta poistunut auto oli ojassa Lohvantiellä ja pian tuli uusi soitto hätäkeskukseen, että Lohvantiellä kävelee mies ilman kenkiä ja että mies oli poistunut tieltä metsään. Poliisipartio löysi miehen lopulta koiran avulla metsästä. Mies oli alkanut käyttäytymään sen verran agressiivisesti, että poliisi joutui lopulta käyttämään häneen etälamautinta ja laittamaan hänelle käsiraudat. Mies puhalsi alkometriin 1,6 promillea.
Poliisi otti 35-vuotiaan Pohjois-Pohjanmaalla asuvan miehen kiinni epäiltynä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä rattijuopumuksesta ja haitanteosta virkamiehelle.
****
Henkilöauto suistui sunnuntai-iltana puoli kymmenen aikaan ulos tieltä Kiuruvedellä Kallionkyläntiellä. Autoa kuljettanut noin 20-vuotias kiuruveteläinen mies oli ajanut henkilöautolla Kalliokyläntietä Kiuruveden suuntaan, kun oli suoralla tieosuudella ajautunut kulkusuunnassaan oikealle puolelle ojaan. Auto oli mennyt ojan pohjaa pitkin noin 50 metriä, jonka jälkeen auto oli pompannut kangastien liittymän yli ja päätynyt katolleen tien reunaan. Kuljettaja puhalsi alkometriin 2,15 promillea minkä vuoksi häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. Autossa ei ollut kuljettajan lisäksi muita matkustajia. Kuljettaja loukkasi itseään sen verran, että hänet kuljetettiin KYS:aan tarkempiin tutkimuksiin.

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory