Meri-Lapin tutkinnan viikonlopputiedote

NordenBladet — Poliisi tapasi valitettavan runsaasti rattijuoppoja viikonlopun liikenteessä.
Lauantaina iltapäivällä keski-ikäinen mies törmäsi Kemin keskustassa autollaan liikennevaloissa seisseen auton perään peltivaurioseurauksin, ei henkilövahinkoja. Kuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin 2,48 o/oo. Häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta sekä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Hänet määrättiin ajokieltoon ja hänen korttinsa otettiin kuivumaan.
Iäkäs mies ajoi Torniossa Länsirannalla autollaan ja törmäsi toiseen autoon, kuljettaja puhalsi 0,84 mg/l alkometriin, häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.
Poliisi pysäytti sunnuntain vastaisena yönä mopoilijan Tornion keskustassa, nuori mies puhalsi alkometriin 0,62 mg/l, häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja hänet määrättiin ajokieltoon.
Pari tuntia edellisestä, toinen poliisipartio pysäytti mopoilijan Tornion Pirkkiössä, tämä nuori mies puhalsi alkometriin 0,71 mg/l, häntäkin epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja hänet määrättiin ajokieltoon.
Tervolan keskustassa keski-ikäinen mies ajoi autollaan 1,33 o/oo humalassa. Partio tapasi miehen kauppamatkaltaan ja tarjosi kyydin verikokeen kautta Kemin poliisivankilaan. Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja hänet määrättiin ajokieltoon.
Poliisille entuudestaan valitettavan tuttu keski-ikäinen mies ajoi autollaan huumaavien aineiden vaikutuksen alaisena ilman ajo-oikeutta Kemin Syväkankaalla lauantaina päivällä. Ajo-oikeudetta ajaminen oli miehelle 22. vuoden aikana, häntä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.
Tornion Torpissa parikymppinen nainen kuljetti autoa ilman vaadittavaa ajo-oikeutta sekä huumaavien aineiden vaikutuksen alaisena lauantai-iltana. Häntä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.
Poliisi muistuttaa, että rattijuopumus on yleisen syytteen alainen rikos, josta voi seurata sakkoa tai enimmillään kuusi kuukautta vankeutta. Törkeästä rattijuopumuksesta voi seurata rangaistuksena vähintään 60 päiväsakkoa tai vankeutta enintään kaksi vuotta.
Tutkimusten mukaan jo pienikin veren alkoholipitoisuus huonontaa ajokykyä ja nostaa onnettomuuteen joutumisen todennäköisyyttä. Veren alkoholipitoisuuden ylittäessä 0,5 promillea onnettomuusriski kasvaa voimakkaasti ja 1,6 promillen rajan ylittyessä kuljettajan onnettomuuteen joutumisen todennäköisyys on noussut jo 40-kertaiseksi selvään kuljettajaan verrattuna.
Lisäksi liikennevahinkoon syyllistynyt rattijuoppo on itse taloudellisessa vastuussa sekä itselleen, matkustajille että muille ulkopuolisille aiheutuneista vahingoista. Hän voi menettää oikeutensa myös liikenne- ja autovakuutuskorvauksiin. Törkeissä rattijuopumustapauksissa myös matkustaja menettää vakuutusetunsa. (liikenneturva.fi)

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory